Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Turizam u Vukovaru

Biseru Dunava nagrada za najbolji smještaj u gradu

Foto: Branimir Bradarić
Nagrađeni obiteljski smještaj posjetio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Obiteljski smještaj Biser Dunava iz Vukovara osvojio je na 5. Nacionalnom forumu obiteljskog smještaja u kategoriji Najbolji smještaj u gradu za 2018. godinu nagradu Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku. Vlasnik smještaja Davor Buntić kazao je kako se ovim poslom bavi od 2014. te da mu je ova nagrada dodatni poticaj za rad.

U svibnju Vukovar domaćin 2. festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ Grad će postati mjesto susreta domovinske i iseljene Hrvatske

– Kapacitet je našeg objekta 14 ležajeva u devet soba. Svaka ima kupaonicu. Sezona nam počinje u travnju i traje do studenoga, a imamo goste iz cijeloga svijeta. Najviše je biciklista. Prošle godine ostvarili smo 3400 noćenja, što je 100 posto više u odnosu na 2017. – rekao je Buntić.

Dodao je i kako gostima, među ostalim, nude blagovaonicu, bazen, besplatni internet, garažu za smještaj bicikala, pripadajuću garažu za popravak, parkiralište, voćnjak uz Dunav…

– Mi naše goste slušamo i odgovaramo na njihove potrebe. To je jedini način na koji se može uspjeti. Planiramo i proširenje kapaciteta – rekao je Buntić.

Smještaj je sa suradnicima posjetio i gradonačelnik Ivan Penava koji je rekao kako su po svim pokazateljima vidljivi uzlazni trendovi u vukovarskom turizmu.

– Jedan od dokaza je i ova nagrada. Ujedno je ova nagrada i poruka svima koji vjeruju i govore da se ne može jer moguće je uz dobru ideju, puno truda, rada i stalnih ulaganja – rekao je Penava.

Vukovar trenutačno raspolaže s 968 ležajeva. 

Svjetske ljetne igre specijalne olimpijade u Abu Dhabiju Članovi “Golubice” osvojili dvije srebrne medalje