Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U svibnju Vukovar domaćin 2. festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

Grad će postati mjesto susreta domovinske i iseljene Hrvatske

Foto: organizatori.hr
Ambasadori festivala su izbornik Zlatko Dalić i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić

Drugu godinu zaredom Vukovar će biti domaćin festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija pod nazivom „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

Susret s gradonačelnikom S bugarskom veleposlanicom o povezivanju Bugarske s Vukovarom

Koncerti poznatih glazbenika

U periodu od 3. do 6. svibnja u okviru festivala u Vukovaru će se okupiti više od tisuću domaćih i stranih sudionika koji će sudjelovati u različitim programima i radionicama koje će na taj način promijeniti sliku Vukovara.

– Vukovar će postati simbol hrvatskog zajedništva, postat će mjesto na kojem se okupljaju sudionici i gosti iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz drugih zemalja. Grad će postati mjesto susreta domovinske i iseljene Hrvatske. Tijekom trajanja festivala pripremili smo prezentacije kulturne baštine, eno-gastro prezentacije, dječje programe i kreativne radionice, razne atrakcije i predstavljanje turističkih manifestacija i destinacija. Ulična kazališta, razni performeri i koncerti uz nastupe plesnih skupina jamstvo su dobre zabave za cijelu obitelj – rekao je autor i producent festivala Aleksandar Kovačić ispred agencije Organizatori bez granica.

Govoreći o festivalu, Kovačević je rekao kako će svatko od građana tijekom njegova trajanja moći pronaći nešto za sebe kao i da očekuje još veću posjećenost nego što je to bilo prošle godine tijekom prvoga festivala. Pripremljeni je više nego zanimljiv program kao i koncerti na kojima će nastupiti Prljavo kazalište (3. svibnja), Jura Stublić i grupa Film (4. svibnja), grupa KRIES (4. svibnja), Zvonko Bogdan i tamburaši (5. svibnja) i Aerodrom (5. svibnja). Za potrebe festivala imenovani su i njegovi ambasadori, a ta čast pripala je izborniku vatrenih Zlatku Daliću i glavnom uredniku Večernjeg lista Draženu Klariću.

Za provedbu projekta bit će potrebno oko 20 milijuna kuna 'Pluća' Vukovara dobivaju nove sadržaje Šetnica uz Vuku, kamp, bungalov, stijena za penjanje u Park šumi Adica

– U Vukovaru će na festivalu posjetitelji moći doživjeti i dio atmosfere pojedinih turističkih manifestacija koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske – rekao je Kovačević ističući kako i na ovaj način žele Vukovar brendirati kao top-destinaciju kontinentalnog turizma i simbol hrvatskog zajedništva.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako i ovaj festival može pomoći u turističkom brendiranju Vukovara.

Cilj je tradicija

– Ovo je manifestacija koja mijenja imidž Vukovara i šalje jednu pozitivnu sliku iz grada. Tijekom trajanja festivala pozitivne vibracije i odlična atmosfera pretvorit će ulice i trgove grada Vukovara u mjesto susreta različitih kultura, gastronomija i zabave, čuvajući i prezentirajući najbolje od hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine – rekla je Sekulić.

U Vukovaru potpisan sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine Interventna policija od ljeta se seli u Borovo naselje

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako su gradske vlasti s Organizatorima bez granica u kontakt stupile prije godinu i pol i da su sada već na pragu drugoga festivala.

– Nadamo se kako će festival postati tradicionalan i iz godine u godinu okupljati sve veći broj građana. Vukovar tijekom tih tri-četiri dana živi punim plućima i to se vidi na svakom koraku. Tijekom cijele godine imamo dana kada se prisjećamo stradalih tijekom Domovinskog rata, ali smo unatoč tome okrenuti prema budućnosti, tako da je ovo idealno mjesto da Vukovar predstavi najbolje što ima, ali i da se ovdje predstavi ono najbolje što Hrvatska i naši iseljenici imaju – rekao je Pavliček. 

Vrtićarci su uživali u noćnom druženju Vukovar Odgojiteljice organizirale najbolji pidžama party