Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U Vukovaru potpisan sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine

Interventna policija od ljeta se seli u Borovo naselje

Foto: Branimir Bradarić
Preselit će se i prometna policija, sjedište će biti u Nuštru

Interventna postrojba policije PU Vukovarsko-srijemske županije do ljeta bi se trebala preseliti u Vukovar gdje će bita smješteni u jednoj od zgrada internata u gradskoj četvrti Borovo naselje. Najavio je to ministar unutarnjih poslova u Vladi RH Davor Božinović koji je s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom potpisao sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru.

Vrtićarci su uživali u noćnom druženju Vukovar Odgojiteljice organizirale najbolji pidžama party

– Ovo je velika stvar za Vukovar koji je administrativno i upravno središte VSŽ-a. Dolaskom Interventne postrojbe policije Vukovar dobiva dodatnu snagu koju nije imao, a treba imati kao sjedište županije. Ovo je nešto što od 1991. do danas nismo uspjeli ostvariti. Potpisani je sporazum na korist svih građana jer će on značiti i pojačanu sigurnost, ali i dodatan broj radnih mjesta – rekao je Penava.

Prema riječima ministra na ovaj će način biti poboljšani uvjeti rada policije. Pri tome će u Nuštar biti preseljena prometna policija tako da će i u PP-u Vinkovci dobiti dodatnog prostora.

– Riječ je o objektu koji u ovom trenutku nije potpuno u funkciji tako da će se prethodno morati urediti. Procijenjeni troškovi iznose 6,5 milijuna kuna od čega će Grad Vukovar sufinancirati 60 posto troškova – rekao je Božinović.

Usvojili novi program Za razvoj poduzetništva u Vukovaru 14 mjera