Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Zlatko Dalić predstavio svoju knjigu u Splitu

Boban: Probleme trebamo rješavati zajedno, kako to rade i momci na terenu

Predstavljanje knjige Zlatka Dalića
1/8
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Sav prihod od prodaje knjige “Rusija naših snova” ide u humanitarne svrhe

Predstavljanje knjige “Rusija naših snova” izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića u časničkom domu u splitskoj Lori bila je prigoda da mu župan Blaženko Boban uruči Povelju Splitsko-dalmatinske županije koju su mu na svečanoj  sjednici uz blagdan sv. Jeronima, županijskog zaštitnika, dodijelili vijećnici županijske Skupštine u znak zahvalnosti za veličanstven uspjeh na Svjetskom nogometnom prvenstvu te doprinos promicanju sporta među mladima.

Pristanište Soline u Trogiru Briga za bolji život na otocima u Splitsko-dalmatinskoj županiji Boban: Skuplje ćemo platiti zemljište nego gradnju glavne otočne ceste!

”Od rođenja sam hajdukovac”

– Riječ je o čovjeku koji je jednu malu Hrvatsku proslavio u planetarnim razmjerima i kroz nogomet je digao do svjetskih sfera. Svi se mi možemo ugledati na ono što je Zlatko Dalić postigao s našom nogometnom reprezentacijom. Probleme trebamo rješavati zajedničkim snagama, onako kako to momci na terenu rade. Hvala ti, izborniče, što si nas učinio ponosnim i dokazao svijetu kakva smo sportska nacija, i još više što si nam svima posvjedočio kako se ljubi svoja domovina – poručio je Boban. 

Predstavljajući svoju knjigu u prepunoj dvorani, na čijem su se ulazu tiskali oni koji nisu uspjeli ući, Dalić je istaknuo kako je on hajdukovac i da želi da vatreni što prije zaigraju na Poljudu. Prisjetio se svojih igračkih dana u dresu Hajduka i svoga trenera legendarnog Stanka Poklepovića Špace koji je preminuo prošle godine na Badnjak.

Sastanak u Makarskoj Splitsko-dalmatinski župan u Makarskoj okupio sve svoje gradonačelnike i načelnike Boban pozvao gradove i općine da sufinanciraju liječničke specijalizacije

– Nikad se nisam libio niti se sramim reći da sam od rođenja hajdukovac. Hajduk je moj klub, a barba Stanko moj je prvi trener od kojeg sam puno naučio. Hrvatska je njegovim odlaskom puno izgubila – poručio je Dalić. Predstavljajući “Rusiju naših snova”, prisjetio se vremena kada je zbog nogometa Hrvatska bila najsretnija država na svijetu.

Poziv na zajedništvo

Pozvao je na zajedništvo kakvo je vladalo u vrijeme kada su vatreni pobjeđivali na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

– Ova knjiga govori o tome što je bilo u Rusiji. Ona treba biti putokaz i dobar motiv mlađim generacijama da kroz zajedništvo, hrabrost i poniznost mogu napraviti sve. Da ništa u životu nije nemoguće, da mali mogu biti veliki. Zahvala igračima, oni su najzaslužniji za sve. Ova je knjiga zahvala i svim navijačima koji su nas pratili. Mislim da je dosta prebrojavanja, podjele na jug i sjever. Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska! – poručio je Zlatko Dalić koji je druženje sa splitskim navijačima i sportašima koji su se okupili u velikom broju završio riječima:

Program Zaželi Splitsko-dalmatinske županije Župan Boban domaćin potpisivanja i uručivanja 9 ugovora u sklopu projekta Zaželi ‘Povući ćemo 105 milijuna kuna i zaposliti 7000 žena’

– Ako Bog da, da se vidimo na Poljudu, uskoro!

Knjiga “Rusija naših snova” koja se prodavala uoči promocije doslovce je razgrabljena, a sav prihod od njezine prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe. Zlatko Dalić strpljivo se potpisivao i pisao posvete sretnicima koji su uspjeli ugrabiti svoj primjerak. Čekalo se u podužem redu. 

Kozjak Dalmatinska zagora najbolja destinacija ruralnog turizma, župan Boban kaže: ‘Tunel kroz Kozjak turistima će otkriti kaštelansku zagoru’