Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Uručene nagrade Welcome – za izvrsnost u turizmu, župan Longin poručio:

Broj turista raste, ali treba raditi na kvaliteti smještaja

Foto: Zadarska županija
Nagrađenima su uz plakete pripale i novčane nagrade

Dodijeljena su priznanja u sklopu projekta Welcome – nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji. Nagrade su dodijeljene za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor. Pobjednicima su, uz plakete, pripale i novčane nagrade.

Povećava se ulaganje u važnu gospodarsku granu Za razvoj turizma izdvajat će se čak 14 posto izvornih prihoda u proračunu

– Našu županiju iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista. No brojke su samo dio priče. Ono na čemu moramo raditi jest podizanje kvalitete smještaja, usluge, ponude, a sve radi privlačenja što kvalitetnijih gostiju. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu – istaknuo je župan Božidar Longin podsjetivši da je Zadarska županija pokrenula i Program kreditiranja obiteljskog smještaja Welcome, putem kojeg pruža financijsku podršku iznajmljivačima čiji su objekti nositelji oznake kvalitete Welcome, konkretno sufinanciranjem kamatne stope i osiguravanjem povoljnih kredita.

U kategoriji “sobe” prvu nagradu i 15.000 kuna osvojila je Ana Katalinić iz Starigrada, drugo mjesto i 10.000 kuna pripalo je Dariju Longinu iz Zadra, dok je treće mjesto i nagradu od 5000 kuna osvojila Nada Baranović iz Kožina.

Projekt Održana regionalna radionica na temu upravljanja ljudskim potencijalima

Najbolja u kategoriji “apartmani” bila je Katarina Bakija iz Pakoštana koja je također osvojila novčanu nagradu od 15.000 kuna, druga je Senka Otavijević iz Sutomišćice koja je dobila srebrnu plaketu i 10.000 kuna, dok je na trećem mjestu Davor Keran s osvojenih 5000 kuna. Nagrada za najbolju kuću za odmor i 15.000 kuna pripala je Sandri Sudinji iz Sukošana, dok je na drugom mjestu sa srebrnom plaketom i osvojenih deset tisuća kuna Neda Šimović iz Poljica.