Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Poruka Klišanima načelnika Jakova Vetme:

Budite odgovorni, iz domova izlazite samo ako je zaista nužno i smanjite kontakte!

1/3
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Za sve kojima je potrebna pomoć u vidu dostave nužnih potrepština i lijekova angažiran je Crveni križ koji će im osigurati ono najpotrebnije, a moguće ih je kontaktirati na broj telefona: 244-411

Načelnik Općine Klis Jakov Vetma uputio je poruku mještanima i mještankama Klisa, potaknut razvojem situacije oko koronavirusa na području cijele Hrvatske kao i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, naglasivši kako je izrazito važno da svi shvate razinu ozbiljnosti situacije te da se pridržavaju donesenih mjera, vodeći pritom računa o vlastitom zdravlju i zdravlju ljudi koji nas okružuju.

Općina Klis uvela je status roditelja odgojitelja Za roditelje odgojitelje s troje djece 3000 kuna, četvero 3500, a s petero i više djece 4000 kuna

Zajednički doprinos

– Odgovorno ponašanje u ovim trenucima dužnost je svakoga od nas. Zato apeliram na sve mještane Općine Klis da iz domova izlaze samo kad je to doista nužno te da društvene kontakte svedu na minimum. Svi kojima je određena samoizolacija dužni su pridržavati se propisanih mjera i ostati u svojim kućama.

Kršenje ove mjere kažnjivo je te ovom prilikom pozivam mještane da prijave one koji nepoštivanjem samoizolacije i neodgovornim ponašanjem svjesno ugrožavaju druge – poručio je Vetma.

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

Pozvao je sve roditelje da poštuju donesenu mjeru o zabrani okupljanja na dječjim igralištima i da ne puštaju djecu da se okupljaju i druže već da im privremeno ograniče socijalne kontakte, kako bismo svi zajedno pridonijeli uspješnijoj borbi protiv pandemije.

Financirano iz europskih fondova Zasjala je noćna rasvjeta na tvrđavi Klis koju je lani posjetilo više od 100.000 ljudi

Pomoć starijima i bolesnima

– Posebno imajmo na umu one starije mještane, naše bake i djedove, ali i sve onkološke i kronične bolesnike. Za sve kojima je potrebna pomoć u vidu dostave nužnih potrepština i lijekova angažiran je Crveni križ koji će im osigurati ono najpotrebnije, a moguće ih je kontaktirati na broj telefona: 244-411. U želji da što brže i sigurnije svi zajedno prebrodimo ovu zahtjevnu epidemiološku situaciju, još jednom apeliram i molim sve mještane da se drže uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite – zaključio je Vetma.

Uputio je sumještane na službene stranice Općine gdje su objavljene korisne informacije vezane za koronavirus, a o svim aktualnim vijestima i propisanim mjerama na nacionalnoj razini informirati se može putem službene stranice www.koronavirus.hr. Građane je za sve upite i informacije o ovoj bolesti uputio na broj 113.

Kliška tvrđava Proslavljene tri godine Narodne knjižnice i čitaonice Klis Čestitka Kliškoj knjižnici: Novcem iz europskih fondova osvijetljena tvrđava Klis

– Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i druge! – poručio je Klišanima načelnik Vetma.