Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Školska godina 2019./2020.

Javni poziv za pomoćnike u nastavi

Foto: Zadarska županija/Ilustracija
Bugarski predsjednik koji je dugo godina bio djelatni vojni pilot, a prije preuzimanja predsjedničke dužnosti obnašao je funkciju zapovjednika vojnog zrakoplovstva Bugarske, obišao je i prostorije akrobatske grupe Krila Oluje

Zadarska županija objavila je javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je Zadarska županija osnivač, za školsku godinu 2019./2020.

Prije razrješenja Županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni

Na javni poziv prijaviti se mogu svi koji udovoljavaju uvjetima; imaju najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, protiv njih nije pokrenut kazneni postupak i ne smiju biti roditelj/skrbnik ni drugi član uže obitelji učenika kojem se pruža potpora. Prednost u pravilu ostvaruju kandidati koji imaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama, s iskustvom u volontiranju te imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju.

– Pomoćnici u nastavi financiraju se iz županijskog proračuna i Europskog socijalnog fonda. Rad s pomoćnicima u nastavi proteklih se godina pokazao vrlo korisnim, a korisnici su bili zadovoljni – kaže pročelnik Ivan Šimunić.

Zadarskoj županiji su za projekt “Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka” odobrena sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 8 milijuna kuna kroz četverogodišnje razdoblje. 

POTPORE Za male poduzetnike osigurano 200.000 kuna, najviši pojedinačni poticaj je 10.000 kuna