Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
osvojio posebnu nagradu

Buje - grad koji vrijedi posjetiti zbog vrhunskih sorti vina

Foto: Grad Buje
Nakon pomnog ocjenjivanja kandidatura iz velikog broja zemalja, području je dodijeljeno navedeno priznanje za očuvanje kulturne baštine te valorizaciju vinskog područja i vinogradarstva

Grad Buje u Bruxellesu je osvojio prestižnu nagradu, odnosno Posebno priznanje European Iter Vitis Awardsa.

Nakon pomnog ocjenjivanja kandidatura iz velikog broja zemalja, području je dodijeljeno navedeno priznanje za očuvanje kulturne baštine te valorizaciju vinskog područja i vinogradarstva. Ujedno, Grad Buje prezentiran je kao destinacija koju vrijedi posjetiti zbog autohtonih vrhunskih sorta vina, posebice muškata.

Velika martinjska špelancija u Križevcima Velika martinjska špelancija u Križevcima Martinsko veselje uz tamburaše

Priznanje je preuzeo europarlamentarac Ivan Jakovčić kojeg je sljedećeg dana predao predstavnicima Grada Buja, tj. gradonačelniku Vižintinu i predsjedniku gradskog vijeća Rinu Dunišu.

Ovaj uspjeh nije slučajan, već je rezultat besplatne kandidature poslane od strane Grada Buja, koja je uključivala razne informacije o našem području i našim vinarima te nedavno napravljen promo video U CARSTVU MUŠKATA, izjavio je Vižintin.

Jakovčić je istaknuo veliko zadovoljstvo za postignuto, pogotovo zato što ulaže veliku energiju kako bi se Istra sve više valorizirala kao vinska destinacija. Tome u prilog ide i njegov angažman u nedavnoj problematici vezanu uz teran.

"Imamo vrlo konstruktivnu i konkretnu suradnju sa svim udrugama" Istarska županija izdvaja 3,4 milijuna kuna za osobe s invaliditetom

Duniš se nadovezao rekavši da Buje ima veliku perspektivu po pitanju vinarstva i da će se na tome i dalje raditi.

Na dodijeli, prisutnima je ujedno prikazan i gore spomenuta promo snimka što je dodatno doprinijelo promociji vina, Momjana, Buja, Istre, a i same Hrvatske.