Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovar

Certifikati s oznakom "Proizvodi hrvatskog seljaka" uručeni 29 proizvođača

Ove je godine podijeljeno 29 certifikata
1/6
Foto: Grad Vukovar
Riječ je o projektu „Certificiranje seljačkih tržnica" kojim se postiže pravo na uporabu zaštićene oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka", a kojim je uz Vukovar, obuhvaćeno još 15 hrvatskih gradova te više od 600 OPG-ova

Zamjenici vukovarsko-srijemskog župana Damir Barna i vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček predali su u vukovarskoj Gradskoj tržnici certifikate s oznakom "Proizvodi hrvatskog seljaka" 29 proizvođača koji svoje proizvode prodaju na toj tržnici i podnijeli su zahtjeve za certificiranje.

Projekt Transdanube. Pearls o turističkom razvoju istoka Hrvatske

Riječ je o projektu „Certificiranje seljačkih tržnica" kojim se postiže pravo na uporabu zaštićene oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka", a kojim je uz Vukovar, trenutačno obuhvaćeno još 15 hrvatskih gradova te više od 600 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

- Drago mi je što je ove godine broj certificiranih hrvatskih seljaka porastao. Naime, prošle godine ih je certificirano 15, a ove ih je godine 29. Ovime želimo promovirati domaće, naglasiti kvalitetu proizvoda ljudi koji se intenzivno bave poljoprivrednom proizvodnjom te probuditi svijest kod naših sugrađana da kupuju domaće, ali i poticati daljnji razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i domaću proizvodnju - poručio je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

Zamjenik župana Damir Barna podsjetio je kako je cilj projekta promocija domaćeg proizvoda i jamstvo podrijetla proizvoda koje kupci kupuju, dok se certificiranim proizvođačima olakšava plasman proizvoda i stvara se zaštita od nelojalne konkurencije.

Grad Vukovar osigurao i ove godine Besplatno ljetovanje za učenike