Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Grad Vukovar osigurao i ove godine

Besplatno ljetovanje za učenike

Foto: Branimir Bradarić
Pri odabiru djece uzima se u obzir uspjeh u školi i izvan nje, rekli su zamjenici gradonačelnika

Grad Vukovar i ove je godine, zajedno s partnerima, osigurao besplatna ljetovanja za nekoliko stotina vukovarskih osnovaca i srednjoškolaca s područja grada. Tim povodom zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček predstavili su program ovogodišnjeg besplatnog ljetovanja za djecu. Kako je rekla Mujkić, prema trenutačnoj potvrdi gradova koji sudjeluju u ovom projektu osigurana su 263 mjesta za ljetovanje djece kao i mjesta za 21 voditelja.

Potpisan Ugovor o sufinanciranju preventivnih programa Programi prevencije pomažu učenicima koji dođu u kontakt s drogama da kažu – ne

– Još uvijek čekamo potvrdu Grada Zagreba i nadamo se pozitivnom odgovoru, u tom slučaju ljetovalo bi još 125 djece – rekla je Mujkić. Dodala je i kako će zahvaljujući dobroj višegodišnjoj suradnji i prijateljstvu s Gradom Korčulom i Općinom Lumbarda, Općinom Dugopolje, Primorsko-goranskom županijom i lječilištem Veli Lošinj te brodarskom tvrtkom Katarina – line iz Opatije za djecu vukovarskih škola i njihove pratitelje organizirati besplatna ljetovanja na različite destinacije jadranske obale. Najavila je i kako će tijekom lipnja i dijelom srpnja Grad Vukovar objaviti javni poziv roditeljima da prijave djecu za besplatno ljetovanje. U obzir pri odabiru djece uzimat će se uspjeh u školi, uspjesi u izvanškolskim i sportskim aktivnostima nakon čega će biti formirana rang-lista. Pavliček je kazao i kako su od ove godine u program besplatnih ljetovanja uključeni i srednjoškolci.

– Njih 47 imat će priliku ljetovati od 20. do 27.srpnja u Velom Lošinju. Uz njih dvije skupine djece, njih 26, odlaze na krstarenje Jadranom, a na Korčulu, u Lumbardu njih 46. Riječ je o djeci koja su ostvarila zapažene rezultate u školama i na ovo ljetovanje odlaze isključivo po prijedlogu svojih škola – rekao je Pavliček.

Poticanje izvrsnosti Najboljim studentima po 1000 kuna nagrade od Grada Vukovara