Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Poticanje izvrsnosti

Najboljim studentima po 1000 kuna nagrade od Grada Vukovara

Foto: Branimir Bradarić
Studenti su složni – ovakve im nagrade znače puno jer pokazuju da se cijeni njihov rad, zalaganje i učenje

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima primio je 30 vukovarskih studenata koji su u akademskoj godini 2017./2018. postigli izvrstan uspjeh i ostvarili prosjek ocjena od 4,50 do 5,00 te ih je nagradio s po 1000 kuna. Tom prilikom Penava je rekao da je ovo jedna od niza mjera kojima Grad ističe svoja nastojanja, brigu i konkretne mjere u poticanju uspješnosti i obrazovanju mladih te njihovu zadržavanju na području Vukovara, a što će u konačnici doprinijeti izgradnji ljepšeg i kvalitetnijeg životnog standarda cjelokupne zajednice.

Učenici i profesori škola iz Portugala, Poljske, Češke, Latvije i Njemačke boravili su u Vukovaru Erasmus + Učenici iz šest zemalja u posjetu Vukovaru

Želimo ostati u Vukovaru

– Pravo zadovoljstvo je vidjeti da izvrsnih vukovarskih studenata ima u ovolikom broju, a riječ je o studentima s područja biomedicinskih, tehničkih, ali i društvenih znanosti. Lijepo je biti među mladim ljudima koji su svjesni da se trudom, radom i ulaganjem u sebe dolazi do rezultata, a ovom prilikom smo im dali do znanja da je trud prepoznat i da potičemo izvrsnost – rekao je Penava.

Dodao je da su nagrađeni studenti izvrsni u studijskim programima: biologija matičnih stanica, biologija, klavir, preventivna fizioterapija, tekstilni i modni dizajn, engleski jezik i književnost, sestrinstvo, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, građevinarstvo, financijski menadžment, dentalna medicina, voćarstvo-vinogradarstvo i vinarstvo, trgovina, kulturologija, elektrotehnika, engleski jezik i književnost, pedagogija i marketing. Nagrađeni studenti u velikoj su većini i korisnici gradskih stipendija. Grad Vukovar dijeli oko 180 stipendija, a od ove godine stipendiraju i srednjoškolce.

Studentica pete godine Agrobiotehnoloških znanosti Marina Marić kazala je da je ovo nagrada koja pokazuje da se cijeni njihov rad, zalaganje i učenje tijekom proteklih godina.

Teren je predviđen za nogomet, rukomet i tenis Obnova igrališta Vukovar na Lijevoj bari dobio novo igralište

– Znače nam ovakve nagrade jer vidimo da sve to što radimo netko vidi i cijeni – istaknula je Marić koja nakon diplome planira ostati živjeti i raditi u Vukovaru.

Poslije diplome u Vukovaru se vidi i studentica sestrinstva Andrea Falčan koja je rekla kako joj nagrada Grada predstavlja dodatni poticaj i motivaciju u daljnjem radu.

– Nakon što diplomiram slijedi potraga za poslom. Voljela bih ostati u Vukovaru jer su mi ovdje svi. Nadam se da i drugi mladi slično razmišljaju jer Vukovar svakako ima veliki potencijal – rekla je Falčan.

Dodjela stanova

Kristina Hegeduš, studentica druge godine na Akademiji za umjetnost i kulturu, smjer klavir, rekla je da su ovim nagradama prethodili veliki napori studenata što se vidi i po ocjenama.

Analiza Ministarstva financija Vukovar u vrhu po davanju za gospodarstvo

– Svima nam ova nagrada znači veliki poticaj i daljnju motivaciju za još kvalitetniji rad. Planiram nagradu iskoristiti za seminar klavira ili slično. Kad diplomiram svakako se vidim u Vukovaru jer želim Glazbenoj školi donijeti neku novu kvalitetu – rekla je Hegeduš.

Pozdravljajući nagrađene studente Penava je podsjetio i na Pravilnik o dodjeli kadrovskih stanova koji je izglasan na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a kojem je cilj zadržati mlade i obrazovane ljude u Vukovaru.

– Željeli smo ovom mjerom i donesenim Pravilnikom u suradnji sa Središnjim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodatno motivirati mlade i obrazovane ljude da ostanu u Vukovaru. Ovu smo mjeru nakon više godina prepoznali kao potrebu i već od ove godine započet ćemo s dodjelom kadrovskih stanova. Vjerujemo da ćemo tako ojačati ljudske potencijale u gradu Vukovaru, a istodobno privući obrazovane ljude – zaključio je Penava.

Nastavak suradnje Grad Dubrovnik Vukovaru donirao 48 monitora za škole