Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Nastavak suradnje

Grad Dubrovnik Vukovaru donirao 48 monitora za škole

Foto: Grad Vukovar
Gradonačelnik Penava najavio je otvaranje Vukovarske kuće u Dubrovniku

Gradovi Vukovar i Dubrovnik dva su grada prijatelja, a to prijateljstvo je do sada nebrojeno puta potvrđeno. Tako su u sklopu proslave Dana grada Vukovara predstavnici Grada Dubrovnika uručili donaciju od 48 monitora koja će vukovarskim osnovnoškolcima uljepšati pohađanje nastave, ali i osigurati njeno kvalitetnije izvođenje.

20. obljetnica Domovi zdravlja Dubrovnik i Vukovar potpisali Povelju o prijateljstvu

– Ova donacija znak je postojanja i nastavka dobre dugogodišnje suradnje Grada Vukovara i Grada Dubrovnika, a upravo je zajedništvo ono što veže istok i jug Hrvatske. Ovo prijateljstvo započelo je u teškim vremenima, još 1993., a nastavilo se sve do danas. Sada se zajedno okrećemo budućnosti, dobroj i plodonosnoj suradnji. Ovo je samo jedna u nizu akcija, a vjerujem da će osnovne škole ovu donaciju vrijedno iskoristiti kako bi program cjeloživotnog obrazovanja i reformi školstva došao u sve škole – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica.

Otvorena je i druga manifestacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ Penava: U sljedeće tri godine u obnovu i uređenje Vukovara bit će uloženo 1,4 milijarde kuna

Svečanost uručenja donacije održana je u vukovarskoj gradskoj vijećnici kojoj su nazočili čelnici dva grada. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako prijateljstvo dva grada seže iz specifičnih vremena i da je ono izraslo u neraskidivu i jaku vezu dva grada.

– Vjerujem da će monitori pronaći svoja mjesta u osnovnim školama, a mi ćemo prijateljstvo i suradnju nastaviti razvijati. Dolazi nam i otvaranje Vukovarske kuće u Dubrovniku što je usmjereno ka gospodarstvu i trgovinskoj razmjeni, a i suradnja između branitelja i braniteljskih udruga vrlo je prisutna. Ovime prijateljstvo dobiva smisao da kroz različite segmente življenja suradnja postoji, živi i razvija se – rekao je Penava.

bogata kulturna riznica Znanstveni kolegij u prigodi otvorenja Franjevačkog muzeja u Vukovaru