Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Analiza Ministarstva financija

Vukovar u vrhu po davanju za gospodarstvo

Foto: Branimir Bradarić
Gradonačelnik Ivan Penava na predstavljanju rezultata za koje je rekao kako su kruna rada ove gradske uprave

Prema analizama Ministarstva financija o izdvajanju gradova za poduzetnike i obrtnike Grad Vukovar se nalazi na drugom mjestu gledano po postotku proračuna izdvojenog za subvencije obrtnicima i poduzetnicima (3,07%). Isto tako, Vukovar je na trećem mjestu po izdvajanju po glavi stanovnika (146 kuna) za 2017. godinu.

Hotel Dunav Najavljena gradnja hotela vrijednoga 200 milijuna kuna Na mjestu “Dunava” niknut će hotel s četiri zvjezdice i 120 soba

– Ostvareni rezultati su kruna rada ove gradske uprave. Ispostavljena je i dinamika koja će se povoljno odvijati po sve građane Vukovara i vukovarsko gospodarstvo. Moramo istaknuti najvažniju brojku koja konkretne rezultate dovodi na visoku razinu, riječ je o porastu broja radnih mjesta na kraju 2018. godine za 579 ili 6,34% u odnosu na prethodnu godinu. Uz tu brojku važna je i brojka o povećanju broja obrta za njih 56. Konkretni su to pokazatelji koji govore da složeni proces o kojem toliko govorimo iziskuje vrijeme, energiju, trud, ali i novac – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodajući kako ostvareni rezultati govore da je proces pokrenut i da su trendovi uzlazni.

Istaknuo je kako je gradskoj upravi u fokusu gospodarski razvoj s obzirom na to da su svjesni da snaga jednog grada u najvećoj mjeri počiva na snazi njegova gospodarstva. Komentirajući ostvarene rezultate, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić rekla je kako se od grada, koji je prije nekoliko godina bio spominjan kao „grad slučaj" u gospodarskom smislu, danas nalazimo u situaciji gdje je Vukovar u samome vrhu. Kazala je kako je sve učinjeno dovelo do toga da je popunjenost gospodarske zone došla na 78 posto, a da su poduzetnički inkubator i BIC popunjeni u cijelosti. 

Dan Europe Veleposlanica Bugarske u posjetu Vukovaru