Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Najavljena gradnja hotela vrijednoga 200 milijuna kuna

Na mjestu “Dunava” niknut će hotel s četiri zvjezdice i 120 soba

Hotel Dunav
1/3
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Hotel “Dunav” nije u funkciji već devet godina, a Džek Đorđić kaže da im je cilj da se novo zdanje otvori do 2023. godine

Na mjestu nekadašnjeg hotela “Dunav” u središtu Vukovara, koji se nalazi na samome ušću Vuke u Dunav i već devet godina nije u funkciji, u skorijoj budućnosti trebao bi biti izrađen novi hotel s nizom novih sadržaja. Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i izvršni direktor tvrtke Immo Invest Partner Vukovar d.d. Džek Đorđić potpisali ugovor o kupoprodaji zgrade bivšeg hotela Dunav.

20. obljetnica Domovi zdravlja Dubrovnik i Vukovar potpisali Povelju o prijateljstvu

Sve transparentno

– Zgrada hotela Dunav pobuđuje velik interes građana, a za sve nas ima izuzetnu važnost. Riječ je o izuzeto vrijednoj lokaciji u gradu Vukovaru na samom ušću Vuke u Dunav koja zbog posljedica Domovinskog rata, ali i promjene u strukturi vlasništva u prošlosti, ima ovakav izgled što je gradska uprava Grada Vukovara odlučila promijeniti. Iskazali smo svoju odlučnost intervencijskim planom Grada Vukovara, ali i kroz spoznaju i upite potencijalnih investitora odlučeno je da vlasništvo nad nekretninom preuzmu tvrtke koje se bave hotelskim biznisom – rekao je Penava.

Dodao je da je cijeli proces izveden transparentno, od pripreme natječaja do prodaje nekretnine kao i to da gradske vlasti ostaju čvrste da putem suradnje pruže svaku potporu da ova investicija uđe u red strateških investicija na razini države.

Foto: Grad Vukovar

glazba, ples, ekosajam Brendiranje Vukovara: Grad kao turistički sajam

Govoreći o investiciji Džek Đordić rekao je kako u ovaj projekt ulaze sa svrhom ekonomskog i turističkog razvoja Vukovara.

– Planiramo na toj lokaciji izgraditi hotel s 4 zvjezdice s oko 120 soba, odnosno 240 ležajeva, uz atraktivne restorane, urede i multimedijalne prostore. Ukupna investicija vrijedna je oko 200 milijuna kuna, a cilj nam je da se hotel otvori 2023. godine – rekao je Đorđić.

Član Upravnog odbora ove tvrtke Petar Đorđić kazao je kako je potpisivanjem ugovora okončan prvi korak, slijedi ishođenje potrebne dokumentacije, a treći korak je sama realizacija.

– Vrlo smo optimistični te oboružani energijom, snagom i voljom za realizacijom koja se, ne bude li objektivnih problema, očekuje do 2023. U nepunih godinu dana uspjeli smo ostvariti puno, s obzirom na to da je u pitanju krupna investicija, a iznimno smo zadovoljni dinamikom ovog procesa – rekao je Petar Đorđić.

Otvorena je i druga manifestacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ Penava: U sljedeće tri godine u obnovu i uređenje Vukovara bit će uloženo 1,4 milijarde kuna

Do dozvola - 18 mjeseci

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček istaknuo je da posebnu radost predstavlja činjenica što je ovo daleko najveća investicija nakon Domovinskog rata na području Vukovara u turističkom sektoru čime će se grad Vukovar sigurno isticati u kontinentalnom turizmu.

– Grad Vukovar nekretninu bivšeg hotela Dunav kupio je od privatnog vlasnika za 10,3 milijuna kuna. Prilikom natječaja za prodaju početna cijela je bila 10,7 milijuna kuna, dok su investitori ponudili 11,3 milijuna kuna. Jamčevina je uplaćena sukladno natječaju od 10% tražene početne cijene te su investitori dužni u sljedećih 18 mjeseci ishodovati sve dozvole čime sama nekretnina prelazi u njihovo vlasništvo, a onda imaju rok od 7 godina do dobivanja uporabne dozvole tj. puštanja objekta u pogon – pojasnio je Pavliček.

Vukovar Radovi Dom zdravlja Vukovar u četvrti Sajmište mogao bi se useliti do kraja ove godine