Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Zadarska županija

Četiri nova vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu

Primopredaja četiri vozila županijskom Zavodu za hitnu medicinu
1/6
Foto: Zadarska županija
Sanitetski prijevoz za osobe s invaliditetom nova je usluga za pacijente, a tri ostala vozila namijenjena su za izvanbolničku hitnu medicinu i ići će u ispostave Pag, Posedarje i Benkovac, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Predrag Orović

Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije bogatiji je za četiri nova vozila, vrijedna gotovo dva milijuna kuna. Kupnjom jednog vozila za sanitetski prijevoz, te tri za potrebe Hitne pomoći, Zavod je vozni park povećao na ukupno 31 vozilo, objavila je Zadarska županija.

Župan Božidar Longin s premijerom Plenkovićem u Kini Župan Božidar Longin s premijerom Plenkovićem boravio u službenom posjetu Kini ‘Kineze jako zanima Hrvatska i naši vatreni, prava su nam prilika za produljenje sezone’

- Cilj je osigurati kvalitetan prijevoz za sve potencijalne bolesnike ili unesrećene, s naglaskom na udaljene ispostave Zavoda kojima su nova vozila i namijenjena - rekao je na primopredaji vozila župan Božidar Longin.

- Sanitetski prijevoz za osobe s invaliditetom nova je usluga za pacijente, a tri ostala vozila namijenjena su za izvanbolničku hitnu medicinu i ići će u ispostave Pag, Posedarje i Benkovac koje su iskazale najveću potrebu za novim vozilom - rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Predrag Orović.

Polaganje kamena temeljca u poslovnoj zoni Grabi Položen kamen temeljac Centra za razvoj i edukaciju u poslovnoj zoni Grabi ‘Najbolji smo u povećanju gospodarskog rasta i broja zaposlenih’

Cijena po vozilu, naveo je, iznosi više od 580.000 kuna, s opremom više od milijun kuna. Županija je sudjelovala s 270.000 kuna decentraliziranih sredstava, no ukupna vrijednost koju je ove godine dala za svu opremu je oko 500.000 kuna, jer su nabavljena i dva mehanička reanimatora.

- Vozila će se koristiti već ovaj tjedan - najavio je Orović.

Nakon primopredaje, župan Longin i ravnatelj Orović predstavili su projekt izgradnje zgrade ispostave Hitne medicinske pomoći u Ninu.

Posjet Poliklinici Teška godina Posjet Poliklinici na obljetnicu poplave