Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Bjelovarske ekipe i ove godine odlične na Maratonu lađa, posebno su se istaknule Sparte

Cijelu godinu pripremamo se za taj sat utrke, a nemamo ni rijeku pa vježbamo na ribnjaku

Foto: Grad Bjelovar/Facebook
Na ovogodišnjem Maratonu lađarica Sparte su, unatoč početnim problemima, zauzele drugo mjesto

Maraton lađa na Neretvi više ne može proći bez odlične kontinentalne konkurencije iz Bjelovara. Naime, pobjedom bjelovarskih Argonauta prije tri godine na 19. Maratonu lađa počeo je niz izvrsnih rezultata za bjelovarske lađare.

Mještani bjelovarskog prigradskog naselja Trojstveni Markovac po dobru će pamtiti ovo ljeto Nakon gotovo dvadeset godina čekanja dobili kanalizaciju

Lađa im bila puna vode

Ove godine mjesto u samom vrhu zauzele su i Bjelovarčanke, poznate Sparte, koje su u dramatičnoj utrci osvojile drugo mjesto.

Uz njihov rezultat odlični su bili i Bjelovarski šumari s osvojenim osmim, Lađari Argo 1 koji su osvojili šesto mjesto i njihovi klupski kolege Argo 2 koji su na cilj doveslali 13. Djevojke su u pripremu uložile mnogo truda te ih čak ni jaka konkurencija nije uspjela pomesti.

– Cijelu godinu pripremamo se za jedan sat, imamo 40 vodenih treninga, a isto tako i mjesece suhih treninga. Konkurencija je ove godine bila jača nego dosadašnjih godina, nastupilo je osam ekipa, a nas su, budući da imamo drugo ime, vodili kao debitante pa smo startali iz gotovo najlošije pozicije. U samom startu poklopile su nas dvije lađe, ušlo nam je puno vode pa je trebalo vremena da nam pumpa proradi da možemo krenuti – pojasnila je kapetanica Sparti, Ana Futač.

Ova sjajna ekipa za prvoplasiranima je kasnila svega 30 sekundi.

Fond za zaštitu okoliša odobrio Bjelovaru projekt gradnje prve e-punionice Prije kraja godine na Trgu Eugena Kvaternika moći će se puniti električni automobili

Više nego izvrstan rezultat ostvarili su bjelovarski lađarski zaljubljenici, uzmemo li u obzir da vježbaju u ribnjaku.

– Treba uzeti u obzir da mi nemamo rijeku pa da možemo iz kuće ući u nju, nego moramo napraviti određeni broj kilometara da bismo došli do mjesta gdje možemo imati trening. Isto tako, ribnjak se ponaša drukčije od Neretve. Mi smo dva dana prije natjecanja došli na Neretvu i probali rijeku te smo ostali jako iznenađeni brzinom koju smo postizali, to je bilo daleko brže od onoga što smo postizali na ribnjaku – objasnila je paričarka Maja Sić.

Što se pak muškog dijela ekipe tiče, Šumari su na 22. Maratonu lađa, koji je održan u subotu 10. kolovoza, osim impresivnog osmog mjesta osvojili i plaketu za fair-play za prošlu godinu, o čemu je nešto više rekao Dražen Popović, logističar Bjelovarskih šumara.

Ljetna tvornica znanosti u Bjelovaru Mali Bjelovarci na jedan će dan pomagati Osvetnicima i tražiti kamenje beskonačnosti

– Ima raznih događaja gdje bismo možda trebali planuti, ali uvijek smo ostali mirni. Organizatori su prepoznali tu poštenu igru, a mi smo se iznenadili i bilo nam je jako drago – poručio je Popović, kazavši da je ovogodišnja konkurencija bila velika.

Odradili puno treninga

– S obzirom na konkurenciju i trku koja je u Metkoviću bila izuzetno jaka, natjecao se velik broj jako dobrih ekipa, mi smo prezadovoljni rezultatom. Brojni treninzi su iza nas, u prosjeku smo odradili 35, 36 treninga po čovjeku, a većinom smo trenirali u Siščanima na ribnjacima, pa i na Šoderici – rekao je logističar Bjelovarskih šumara Popović.

Program društveno poticanje stanogradnje Bjelovar planira gradnju 27 POS-ovih stanova, cijena kvadrata do 1000 eura, a kamata 2 posto