Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Projekt “ZelEnU edukaciju za Pleternicu”

Cilj je osvijestiti građane i smanjiti stopu onečišćenja

Foto: Grad Pleternica
Za djecu će biti pripremljena i edukativna bojanka/slikovnica s mnogo zanimljivih i poučnih informacija

Svi građani Pleternice, a ponajprije djeca i mladi, uskoro će na svoje kućne adrese, odnosno u vrtić i škole dobiti promotivne materijale projekta “ZelEnU edukaciju za Pleternicu”.

Građane će se na ekološki osvješteno djelovanje poticati brojnim edukacijama Grad Solin i općine Dugopolje, Klis i Podstrana zajednički provode edukativne aktivnosti Razmišljam EKOlogično – tribine, predstave, radionice kako postupati s otpadom

Riječ je o još jednom projektu Grada Pleternice kojim se želi izobrazno-informativnim aktivnostima osvijestiti građane Pleternice i pripadajućih naselja o nužnosti sprečavanja nastanka otpada te ih educirati o mogućnostima koje imaju kad taj otpad ipak nastane. Projektnim aktivnostima želi se utjecati na stavove svih dobnih skupina stanovnika kako bi se smanjila stopa onečišćenja okoliša te usvojile mjere održivog gospodarenja otpadom. Nositelj projekta je Grad Pleternica, vrijednost projekta je 388.000 kuna, a s 85% sredstava sufinancira ga EU. U provedbu su uključeni i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

KARLOVAC Potpisan ugovor za gospodarenje otpadom

Slijedom navedenog, Pleterničani u svojim poštanskim sandučićima uskoro mogu očekivati brošure i letke u kojima će pronaći mnogo zanimljivih i poučnih informacija. Naglasak je na temama kao što su sprečavanje nastanka otpada, odgovorno postupanje s otpadom, odvojeno sakupljanje otpada, ponovna uporaba predmeta, kompostiranje te Reciklažno dvorište Pleternica. Za djecu će biti pripremljena i edukativna bojanka/slikovnica s mnogo zanimljivih i poučnih informacija.

Projekt je sufinancirala EU iz Kohezijskog fonda.

Završetak gradnje dvorišta očekuje se krajem lipnja U Osijeku se grade dva reciklažna dvorišta Vrkić: Odvajamo tek 20-30 posto otpada, a cilj je 50 posto