Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PRIZNANJE ZA ODLIČAN RAD

Dječji vrtić Vukovar 1 najbolji u Hrvatskoj po zdravoj prehrani, ekološkoj osviještenosti...

Foto: Grad Vukovar
Mališani mogu pohađati sportsku igraonicu u sportskoj dvorani, englesku igraonicu i balet, a od dodatnih besplatnih programa imaju vjersku igraonicu, eksperimentalnu ekogrupu te igraonicu za potencijalno darovitu djecu

U konkurenciji 38 prijavljenih vrtića, Dječji vrtić Vukovar 1, područni objekt Leptirić, odnio je titulu najboljeg u Hrvatskoj prema brojnim standardima koje ima počevši od zdrave prehrane, preko ekološke osviještenosti pa do suradnje sa zajednicom zbog koje su osvojili i Nagradu za doprinos društvenom razvoju kroz provedbu volonterskih akcija.

VIR POMAŽE UNESREĆENIMA Novi kombi s potrepštinama otišao prema Glini

Postat će i Razvojni centar

– S ponosom i veseljem čestitam ravnateljici i svim djelatnicima Dječjeg vrtića Vukovar 1, ali i svim udrugama i ustanovama s područja Vukovara koji su suradnici vrtića te su time, naravno, uz roditelje, zaslužni za ovakav uspjeh. Riječ je o našim najmlađim sugrađanima te je time zadovoljstvo još veće jer je to priznanje nastojanjima Grada da osigura sve potrebne kapacitete za profesionalan i nesmetan rad stručnjaka, kroz razne edukacije, sve potrebne tehničke i materijalne uvjete, ali i potrebne kadrove.  Tako vukovarski vrtić ima defektologa, zdravstvenog djelatnika, logopeda, psihologa, stručne odgojiteljice te svi zajedno činimo sustav koji je ovom nagradom okrunjen – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je povodom priznanja primio ravnateljicu Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjanu Kulić.

Govoreći o priznanju, Kulić je rekla kako je cijeli svoj radni vijek posvetila radu s djecom kao i da je iznimno ponosna na sve što su napravili.

– Svaki naš vrtić ima svoje specifičnosti i mogao je konkurirati u ovom natječaju. Cilj nam je da zadovoljimo osnovnu dječju potrebu, a to je ona za odgojem i obrazovanjem jer svako dijete zaslužuje znanje koje mu pripada – rekla je Kulić.

Dodala je kako postoji namjera da vukovarski vrtić postane i razvojni centar te da se u cilju toga uspostavlja suradnja s Pedagoškim fakultetom u Osijeku. Za potrebe prehrane djece Dječji vrtić Vukovar 1 namirnice nabavlja od lokalnih proizvođača, a specifičnost ovoga vrtića je i da dio proizvoda sami proizvode.

PROJEKTI OPĆINE VIR U 2021. Kreće se s gradnjom škole sa sportskom dvoranom, novom ambulantom...

Naime, u sklopu objekta vrtić ima ekovrt i plastenik u kojima uzgajaju povrće, voće i začinsko bilje, a većinu uzgojenog povrća koriste u prehrani bez termičke obrade kao svježe i sirove dodatke. Što se tiče dodatnih programa i aktivnosti za djecu, mališani mogu pohađati sportsku igraonicu u sportskoj dvorani koja je veličine školskih sportskih dvorana, potom englesku igraonicu i balet, a od dodatnih besplatnih programa imaju vjersku igraonicu, eksperimentalnu ekogrupu te igraonicu za potencijalno darovitu djecu.

Dobra suradnja

Treba napomenuti i kako je natječaj provodio portal gradonacelnik.hr uz stručnu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Jedan od elemenata ocjenjivanja bio je i suradnja s roditeljima i širom zajednicom. Uz već spomenutu nagradu za doprinos društvenom razvoju navode kako su im roditelji  izravni partneri u projektima, projektnim danima, akcijama uređenja vrtića, humanitarnim akcijama, pratitelji i pomagači u svim aktivnostima, a upravo takvim partnerskim odnosom s roditeljima dolaze i do suradnje sa širom društvenom zajednicom – Ribolovnim društvom, Hrvatskim šumama, HGSS-om, pozivnim centrom 112, PD Vukovar, Gimnazijom Vukovar i srednjom Tehničkom školom „Nikola Tesla“.

DAROVI Antonija je prva vinkovačka beba u 2021.

DV Vukovar 1 je u 2020. dobio i Plaketu Grada Vukovara za stručan i predan rad u odgojiteljstvu.