Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ulaganja u Vukovaru

Dječji vrtići dobivaju novu i moderniju kuhinju

Vrtić u Vukovaru
1/2
Foto: Grad Vukovar
U vrtićkoj kuhinji dnevno se priprema više od 1400 obroka za djecu, a na početku je pripremano njih 700

U nizu projekata u sklopu Intervencijskog plana Grada Vukovara planirana je i izgradnja centralne kuhinje za prehranu djece u vukovarskim vrtićima. Na početnoj konferenciji je rečeno kako obnova centralne kuhinje obuhvaća rekonstrukciju električnih i strojarskih instalacija kao i dio vodovodne i kanalizacijske mreže te nabavu potrebne kuhinjske opreme.

uloženo je 873.134,25 kuna s PDV-om Novi pod u sportskoj dvorani u Borovom naselju

– Ovaj je projekt čvrsto pozicioniran budući da se radi o potrebama dječjeg vrtića i naših najmlađih. Već dulje vrijeme ravnateljice upozoravaju da uvjeti za rad kuhinje nisu optimalni i ovdje smo vidjeli izvrsnu priliku da to financiramo – rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić. Projekt sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova ukupna vrijednost je 700 tisuća kuna od kojih je EU sufinancirala 600 tisuća, a Grad Vukovar 100 tisuća kuna.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić podsjetila je da je vrtićka kuhinja kada je počela s radom bila predviđena za pripremu 700 obroka, ali sada kuharice pripremaju više od 1400 obroka svaki dan.

– Upravo ovom modernizacijom i pozitivnom pričom podići ćemo kvalitetu, ali i našim kuharicama omogućiti lakši rad – rekla je Kulić. 

Paketi za Božić tradicionalna mjera Božićnice za vukovarske umirovljenike do 250 kn