Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktorica županijske Turističke zajednice Maja Jakobović predstavili su u Požegi projekt “Okusi Zlatne Slavonije” i aktivnosti koje su do sada poduzete na planu podizanja kvalitete pružanja usluge u devet ugostiteljskih objekata i restorana uključenih u projekt.
U svim tim objektima autohtona gastroponuda dostupna je 365 dana u godini. Provedba projekta čiji je cilj promicanje autohtone gastronomske ponude započela je prije četiri godine. Do sada je izvršeno vanjsko označavanje objekata, a izrađeni su i foto i videomaterijal, brošure i letci.
– Tradicionalna gastronomija je važan faktor prepoznavanja regije po gastroponudi. Ona se u našoj županiji kvalitetno vezuje na vrhunska vina što postaje sve veći motiv i razlog dolaska gostiju – kaže direktorica županijskog TZ-a Maja Jakobović.
Župan Tomašević naglasio je kako županija želi svoju turističku ponudu predstaviti cijeloj Hrvatskoj i Europi i kako projektima poput ovog pozivaju goste da dođu u Slavonije i kušaju slavonska jela, vina i rakiju.
– Čovjek koji dođe ovdje u Slavoniju mora otići s nekim drugim promišljanjima nego što ih je imao prije dolaska. On u našim ugostiteljskim objektima mora doživjeti Slavoniju u punom smislu riječi i osjetiti našu široku slavonsku dušu koja je uvijek svakoga dobro primila – rekao je Tomašević.
Uz Okuse, u Požeško-slavonskoj županiji ove je godine realizirana i druga faza projekta razvoja cikloturizma, a izrađene su i brošure i karte za ciklo i vezanu ponudu. Za širenje smještajne ponude dodjeljivani su poticaji do 5000 kuna po svakom novom ležaju, što bi se u idućoj godini moglo nastaviti u još većim iznosima.