Izbornik
Naslovnica Županije Istarska 9 pregleda
Župani Flego i Kolar na sastanku u Puli

Manifestacija '100 % zagorsko' ovoga ljeta stiže u Pulu

Valter Flego
Foto: Istarska županija
Župan Valter Flego odsjetio je da su u rujnu istarski gospodarstvenici bili na Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini, gdje su vrlo lijepo primljeni te su tamo dogovorene daljnje suradnje, ali i uzvratni posjet njihovih gospodarstvenika Istri i Puli

Istarski župan Valter Flego sa suradnicima i čelnicima Grada Pule te predstavnicima gospodarstvenika i turističkih djelatnika održao je u četvrtak radni sastanak sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom i njegovim suradnicima o suradnji tih dviju županija.

Valter Flego i Boris Miletić Tradicionalni prijem Istarske županije i Grada Pule Flego: Pred nama su novi iskoraci u 2018. godini, očekuje nas puno izazova

Flego je nakon sastanka izjavio kako se razgovaralo o prošlosti, sadašnjosti, ali najviše o budućnosti. Podsjetio je da su u rujnu istarski gospodarstvenici bili na Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini, gdje su vrlo lijepo primljeni te su tamo dogovorene daljnje suradnje, ali i uzvratni posjet njihovih gospodarstvenika Istri i Puli.

"Dogovoreno je da će manifestacija "100 % zagorsko", koja je do sada gostovala sedam puta u Zagrebu i četiri u Rijeci, ovoga ljeta stići u Pulu, i to u lipnju", kazao je Flego i dodao kako je dogovoren i cijeli niz susreta i aktivnosti, ponajviše u oblasti poljoprivrede i turizma.

Zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci kazala je kako će Pula sigurno biti dobar domaćin manifestaciji na kojoj će se predstaviti brojni gospodarstvenici, obrtnici te kultura Krapinsko-zagorske županije.

Trofeji Mate Parlova Između Šetnice Mate Parlova i Aleje Maslina Boksačka legenda Mate Parlov dobiva svoj spomenik u Fažani

Krapinsko-zagorski župan Kolar sastanak je nazvao odličnim, istaknuvši da će suradnja dviju županija, koja traje niz godina, u narednom razdoblju biti još bolja.

Manifestacija "100 % posto zagorsko" Istranima, ali i njihovim turistima predstavit će, tvrdi, brojne tradicijske obrte, gospodarstvenike, ali i izvođače iz njihove županije, te će se prezentirati moguća suradnja na lokalnoj razini i zajednička nastupanja na stranim tržištima.

Krapinsko-zagorska županija, rečeno je na susretu, će Gradu Puli darovati i dva kompleta tradicijskih drvenih igračaka iz Marije Bistrice, koje su na Listi zaštićenih dobara nematerijalne baštine u Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske, a od 2009. godine su i na popisu nematerijalnih dobara upisanih na UNESCO listu, kao i glazbene orgulje.

Valter Flego Dodjela stipendija Župan Valter Flego potpisao ugovore s 40 studenata