Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Na nacionalnoj izložbi u Slavonskom Brodu predstavljena 273 psa iz deset zemalja

Dok, Rukub i Pilosus ljepotom i ponašanjem osvojili publiku i žiri

izložba pasa
1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Posebnost izložbe je što su posjetitelji na jednom mjestu mogli vidjeti svih sedam autohtonih hrvatskih pasmina pasa, što je iznimno rijetko

Hrvatski ovčar Dok, mladi mužjak u vlasništvu Ante Žeravice iz Đakova proglašen je najljepšim na Nacionalnoj izložbi pasa svih pasmina CAC Brod 2023., koja je po 31. put održana u Slavonskom Brodu. Drugo mjesto osvojio je afganistanski hrt Rukub Bint Zaraa von Haussman vlasnice Mance Fojkar Gubina iz slovenskog Kranja, a treće havanezer Mysterious knight Pilosus u vlasništvu Maje Severinski iz Karlovca.

Izložba je održana na vanjskim terenima brodske Srednje škole Matije Antuna Reljkovića, a organizirala ju je Kinološka udruga Brod pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije.

– Na ovogodišnjoj izložbi natjecala su se 273 psa iz 96 pasmina. Radi se o životinjama iz deset zemalja iz bližeg i daljeg okruženja, a fascinira to što je sudjelovao i predstavnik daleke Velike Britanije – rekao je Željko Burazović, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu.

Posebnost izložbe je što su posjetitelji na jednom mjestu mogli vidjeti svih sedam autohtonih hrvatskih pasmina pasa, što je iznimno rijetko. Uz pobjedničkog hrvatskog ovčara Doka, bili su tu i dalmatiner, tornjak, posavski gonič, mali međimurski pas, istarski kratkodlaki gonič te istarski oštrodlaki gonič. Radi se o pravom nacionalnom blagu.

– Moramo se pohvaliti da je naša izložba jedna od tri najbolje organizirane u Hrvatskoj. Nismo zadovoljni samo mi, nego i izlagači, što je najbitnije. Hvala čelnicima Brodsko-posavske županije koji su u nama prepoznali jednu ozbiljnu udrugu – istaknuo je Miroslav Dudrak, predsjednik Kinološke udruge Brod.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Vijećnici usvojili sva izvješća o radu županijskih ustanova PRIJAVE za dodjelu potpore primat će se od 22. svibnja do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 15. studenog Za provedbu javnog poziva u županijskom su proračunu predviđene 233 tisuće eura Potpore poduzetnicima za pokretanje, razvoj i unapređenje posla U središnjem dijelu privremenog azila biti smješteno pet modularnih objekata za osoblje i administraciju, ured, ambulantu, prijem, pregled i njegu životinja, skladište hrane, pranje posuđa i rublja te kontejner za smještaj elektroopreme Montažni objekt U privremenom azilu bit će smješteno 60 životinja