Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Istra

Druženje djece branitelja 17. put

Svečano otvaranje 17. Susreta djece hrvatskih branitelja
1/7
Foto: Grad Umag
U Savudriji će ovih dana boraviti petstotinjak djece iz cijele Hrvatske koja se natječu u raznim sportskim, umjetničkim i društvenim disciplinama

Svečano je otvoreno 17. izdanje Susreta djece hrvatskih branitelja koji se tradicionalno odvija u Savudriji, a u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, priopćili su iz grada Umaga.

Zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić pozdravio je brojne uzvanike i djecu te svima zaželio toplu dobrodošlicu i ugodan provod.

Djeca s područja Sunje i Siska otputovala u Zaostrog Zaostrog Prvih 118 učenika otputovalo na more

- Siguran sam da će ovo vaše sudjelovanje ostati u nezaboravnom sjećanju te da ćemo se ponovno vidjeti iduće godine, ovdje, u Umagu - naglasio je Belušić.

Susret je u ime Predsjednice RH, Premijera i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske otvorio ministar, g. Tomo Medved, a prisustvovali su i Monika Udovičić, izaslanica Predsjednika Sabora, Zamjenica župana Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar te predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Saveza izviđača Hrvatske, Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga, Državne uprave za zaštitu i spašavanje kao i organizacijskog odbora Susreta.

U Savudriji će ovih dana boraviti petstotinjak djece iz cijele Hrvatske koja se natječu u raznim sportskim, umjetničkim i društvenim disciplinama. Cilj navedenih susreta je odgajati djecu tako da zavole domovinu, upoznavanjem njezinih ljepota i znamenitosti, kao blago koje moraju njegovati svojim stvaralaštvom, rukama i umom.

Djeca u Solinu Grad koji s pravom nosi titule – Grad prijatelj obitelji i Grad prijatelj djece U najmlađem hrvatskom gradu živi oko 6500 djece