Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Radovi na sve strane

Državna cesta na Priljevu treba biti završena do kraja listopada

Radovi u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Gradske vlasti i ove godine osigurale su značajna sredstva za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture

Grad Vukovar je godinama jedno veliko gradilište s tim da su proteklih mjeseci intenzivirani radovi na obnovi prometnica. Gotovo da nema dijela grada gdje nema nekih radova pri čemu najveću pažnju građana izazivaju radovi na Priljevu i državnoj cesti koja spaja gradsku četvrt Borovo naselje i Vukovar. Prema najavama iz gradske uprave cesta na Priljevu bi trebala biti završena do 31. listopada ove godine. Navode i kako su gradske vlasti za 2018. godinu za sanaciju i održavanje cesta kao i izgradnju i rekonstrukciju planirali 6,9 milijuna kuna.

Za izgradnju nogostupa osigurano je 2,5 milijuna kuna, a parkirališta 5 milijuna kuna. Značajna sredstva, 8 milijuna kuna, osigurana su i za održavanje javnih površina dok će za izgradnju trgova, parkova i šetnica biti utrošeno 9,6 milijuna kuna. Za održavanje vodoopskrbe i odvodnje u tekućoj godini osigurano je 600.000 kuna dok će za potrebe javne rasvjete, izgradnju te njeno održavanje i trošak energije, biti utrošeno 4,1 milijun kuna.     

Gradski stadion u Vukovaru U Vukovaru će se moći održavati atletska natjecanja po svjetskim standardima Na mjestu gradskog stadiona gradi se atletski stadion od 3,1 milijun kuna