Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Kolegij župana

Državna revizija Županiji i treći put dala bezuvjetno mišljenje

Foto: Zadarska županija
Župan Božidar Longin, izražavajući zadovoljstvo ovakvim nalazom, istaknuo je da je županijski proračun dobar, dobro se puni, a dobri su i poslovni procesi

Državna je revizija ponovno dala bezuvjetno mišljenje na financijsko izvješće i ukupno poslovanje Zadarske županije za 2018. te usklađenost sa zakonima, drugim propisima, unutarnjim aktima, odlukama i javnom nabavom.

Vrijedan 1,8 milijuna kuna Svečano otvoren novi vrtić u Kukljici

– Ovo je već treći put da mi imamo bezuvjetno mišljenje, možemo biti zadovoljni ukupnim radom naše županije – rekla je pročelnica za financije i proračun Bibijana Baričević.

Župan Božidar Longin, izražavajući zadovoljstvo ovakvim nalazom, istaknuo je da je županijski proračun dobar, dobro se puni, a dobri su i poslovni procesi.

Na dnevnom redu kolegija župana bilo je i Izvješće o poslovanju i o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste ZŽ-a za prvih šest mjeseci ove godine. U prvom polugodištu ostvareno je 27,425.732,5 kuna prihoda, a najveći je dio prihoda od godišnje naknade za uporabu javnih cesta što se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila. Gotovo 70 posto plana u održavanju cesta izvršeno je u ovom razdoblju.

Župan Longin u obilasku vrijednih projekata Ribarska luka u Kalima, šetnica Jazine, aglomeracija i Privlački gaz vrijedni su 500 milijuna kuna

– Što se tiče rashodovne strane, više od 32,8 milijuna kuna utrošeno je na redovito održavanje cesta. Što se tiče samoga građenja, od ukupno 8,5 milijuna kuna, realizirali smo 5,1 milijun i ostvarili višak prihoda od 530.000 kuna – rekao je v. d. ravnatelja ŽUC-a Branko Kutija.

Razgovaralo se i o izmjenama i dopunama Godišnjeg programa rada i plana razvoja luka te Financijskog plana Županijske lučke uprave za ovu godinu, i to zbog povećanja prihoda i rashoda, odnosno jer su od resornog Ministarstva dobili oko 40 milijuna kuna. Kako je rekao ravnatelj ŽLU Davor Škibola, planirani prihodi su 38,606.000 kuna, 12 milijuna kuna je iz vlastitih djelatnosti, a iz fondova EU više od 20 milijuna.

Završilo snimanje realityja Mesternes Mester Ove zime u Norvešku ćemo donijeti ljeto i nasmijane ljude iz Hrvatske, iduće godine očekujte puno Norvežana na obali

Skupštini će biti upućen na usvajanje prijedlog odluke o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje 2021.-2027. te prijedlog odluke o davanju suglasnosti Zavodu za javno zdravstvo Zadar za ponovno pokretanje postupka prodaje zgrade u kojem je donedavno djelovala. Riječ je o obvezama iz ugovora iz 2007. kojim se Zadarska županija obvezala da će prodajom zgrade sudjelovati u opremanju pripadajućih sadržaja u novoj zgradi Poliklinike.