Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Županija pomogla slabovidnom dječaku

Elektroničko povećalo olakšat će Dominiku čitanje i pomoći mu u svladavanju prepreka

Foto: pszupanija.hr
Kao župan uvijek ću ustrajati u tome da se pomogne potrebitima, a pogotovo djeci koja ispred sebe imaju cijeli život, a kao čovjek koji ima djecu i unučad, jako mi je žao vidjeti djecu koja od rođenja imaju zdravstvene probleme, rekao je župan Alojz Tomašević

Požeško-slavonska županija kupila je elektroničko povećalo jedanaestogodišnjem Dominiku Sestriću iz Lučinaca, koji je rođen s teškim oštećenjem vida. Dominik je učenik petog razreda osnovne škole u Brestovcu. Županija mu je odlučila kupiti pomagalo vrijedno 3000 kuna kako bi mu olakšala učenje i čitanje, što će doprinijeti njegovu boljem razvoju i ugodnijem životu.

Uvođenje novih tehnologija kako bi mladi imali dobre uvjete Županija ulaže u školstvo i prati trendove: sve osnovne škole dobile pametne ploče

Povećalo je Dominiku uručio župan Alojz Tomašević, koji ga je primio u svom uredu. Župan je dječaku poželio puno zdravlja i sretno djetinjstvo te naglasio da će županija uvijek biti spremna pomoći u takvim slučajevima.

- Kao župan uvijek ću ustrajati u tome da se pomogne potrebitima, a pogotovo djeci koja ispred sebe imaju cijeli život, a kao čovjek koji ima djecu i unučad, jako mi je žao vidjeti djecu koja od rođenja imaju zdravstvene probleme. Naša je zadaća omogućiti im sve potrebno kako bi imali lijepo djetinjstvo, a nadam se da će jedan dan i ozdraviti – rekao je župan Alojz Tomašević.

S Dominikom su u pratnji bili njegov otac i predsjednik Udruge slijepih Šestočka iz Pleternice Marinko Zeljko koji su se zahvalili županu na pomoći te ga upoznali s dječakovim zdravstvenim stanjem i preprekama s kojima se susreće svakodnevno. Nakon nabavke posebnih naočala i sada elektronskog povećala, prepreke bi trebalo biti lakše svladati.

Cikloturizam Požeška županija dobila 10 odmorišta za bicikliste

– Drago nam je što županija uvijek prepoznaje ovakve situacije i što ekspresno rješavamo probleme. Zadovoljstvo mi je što smo detektirali jedan takav problem. Uspjeli smo riješiti malenom elektronske naočale koje su koštale 3100 kuna, a evo sada je Županija riješila i problem elektroničke lupe s 3000 kuna – kazao je Marinko Zeljko.

Županu se na pomoći zahvalio i otac Stanislav.

– Ovo puno znači za mene, a pogotovo za dijete koje ide u peti razred i ne može bez asistentice. Nadam se da će lupa puno pomoći Dominiku u čitanju. Kao roditelj, zahvaljujem se županu – rekao je Stanislav Sestrić. 

Jačanje turističke ponude Slika požeško-slavonskih ljudi i krajolika otišla u svijet