Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Županijska tvrtka Eko-sustav bavi se projektima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti

Energetskom obnovom do znatnijih ušteda

Foto: Eko-sustav
Osim škola, energetski se obnavljaju i zgrade dobrovoljnih vatrogasnih društava, domovi za starije, sportske dvorane, zgrade općina...

Vukovarsko-srijemska županija putem svoje tvrtke Eko-sustav između ostaloga bavi se i projektima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Od jeseni u Vinkovcima započinje stručni studij Drvne tehnologije Studenti će na praksu kod lokalnih poslodavaca, a poslije lako i do posla

Tijekom 2019. godine završeni su radovi energetske obnove zgrada u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja za koje je pripremljena projektna dokumentacija. Kako navode iz Eko-sustava rezultat je smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe navedenih mjera.

Ukupno je za energetsku obnovu škola izdvojeno više od 14,3 milijuna kuna.

Radovi su se odvijali na školama u Antinu, Srijemskim Lazama, Nuštru, Tompojevcima kao i vukovarskim školama Mitnica i Dragutina Tadijanovića.

Tijekom 2019. i 2020. godine provode se radovi na energetskoj obnovi i na drugim institucijama širom županije pa su se radovi provodili na energetskoj obnovi zgrada dobrovoljnih vatrogasnih društava, domova za starije i nemoćne, općina, sportskih dvorana, Crvenog križa, Naša djeca… Ukupna vrijednost tih projekata iznosi gotovo 20 milijuna kuna.

Sve bolje turističke brojke Vukovarsko-srijemske županije Lani Srijem i Slavoniju posjetilo 16.686 stranaca, najviše u posljednjih 20 godina

Prema podacima direktora Eko-sustava Josipa Đukića, Društvo je tri srednje škole s područja županije prijavilo na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u Javnim ustanovama za dodjelu sredstava Javnim ustanovama za rekonstrukciju postojećih kotlovnica ugradnjom jednog ili više novih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.