Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ULAGANJE U PROGRAME GRADSKOG MUZEJA

FoTo Vukovar - projekt za mlade do 25

Predstavljanje projekta FoTo Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
Cilj projekta je razvoj novog kulturno-umjetničkog programa te uključivanje mladih u svrhu promicanja važnosti umjetnosti i kulture na području grada Vukovara

Razvojna agencija Vukovar i Grad Vukovar predstavili su projekt pod nazivom „FoTo Vukovar“ koji je peti projekt prijavljen na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“.

Big brother’ u Vukovaru Na 27 lokacija postavili 30 kamera kako bi stali na kraj divljim deponijima

Riječ je o projektu čiji će korisnik biti Gradski muzej Vukovar, a njegov cilj je razvoj novog kulturno-umjetničkog programa te uključivanje mladih u svrhu promicanja važnosti umjetnosti i kulture na području grada Vukovara. Vrijednost projekta iznosi više od 1,2 milijuna kuna koji će u stopostotnom iznosu financirati sredstvima iz fondova EU i koji će se provoditi tijekom 30 mjeseci. Govoreći o projektu, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić kazala je kako će ovaj projekt biti nova kulturno-umjetnička programska aktivnost u kojoj će biti uključeni mladi do 25 godina.

Klub Enna iz Vukovara Dodijeljene nagrade najboljim sportašima Vukovara Najbolja vukovarska sportska ekipa ženski je odbojkaški klub Enna

– U okviru projekta osigurat ćemo prostor i suvremenu opremu te educirati mlade koji će nakon provedene edukacije postati edukatori novim generacijama. Mladi će biti educirani kako za fotografiranje tako i za obradu fotografije te digitalizaciju muzejske građe. Sve to uklapa se u jedinstvenu želju da mladi dobiju mogućnost upoznati se s bogatom kulturnom baštinom našega grada, da budu promotori te kulture, ali i da im se istodobno omogući da budu sudionici suvremenog života i trendova pa će u okviru projekta moći ostvariti i nova saznanja te pridonijeti čuvanju kulturne baštine Vukovara – rekla je Marić.