Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Dodijeljene nagrade najboljim sportašima Vukovara

Najbolja vukovarska sportska ekipa ženski je odbojkaški klub Enna

Klub Enna iz Vukovara
Foto: Branimir Bradarić
Dobitnicima nagrada čestitao je i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, napomenuvši da Grad Vukovar na godišnjoj razini sportske udruge i klubove financira s otprilike 5 milijuna kuna

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vukovara i Grada Vukovara upriličeno je proglašenje najboljih sportaša i sportašica grada Vukovara za 2019. godinu. Nagrade su dodijeljene u pet kategorija: najbolja sportašica, najbolji sportaš, perspektivna sportašica, perspektivni sportaš i najbolja ekipa. Pobjednik svake od kategorija, osim plakete, dobio je i sportsku opremu u protuvrijednosti 3000 kuna.

Gradonačelnik Penava upoznao se s poslovanjem tvrtke Ricosta Croatia širi pogon u Vukovaru i zapošljava novih 30 radnika

– Jako je lijepo na jednom mjestu vidjeti mlade talentirane sportaše. Grad Vukovar ima razumijevanja za sportske potrebe te stoga i nagrađuje sportske uspjehe. Spremni smo vas podržavati u daljnjem radu i naša će vam vrata uvijek biti otvorena – rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Dobitnicima nagrada čestitao je i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, napomenuvši da Grad Vukovar na godišnjoj razini sportske udruge i klubove financira s otprilike 5 milijuna kuna.

– Sportski način života u današnje vrijeme, kada su mnogi mladi prikovani za računala, izrazito je važno promicati. Grad Vukovar i kapitalnim ulaganjima nastoji osigurati što bolje uvjete svim građanima koji se žele baviti sportom pa su tako uložena znatna financijska sredstva u novu atletsku stazu, a zahvaljujući fondovima EU radovi na novom atletskom stadionu privest će se svome kraju – rekao je Pavliček.

Održana prva manifestacija Vinkovo u Vukovaru Zadrugari zadovoljni, povećali su proizvodnju, ali i plasman svojih proizvoda na tržište

Najbolja sportašica grada Vukovara u 2019. godini je Ana Crnjac, članica Kluba dizača utega Vukovar. U proteklih pet godina bavljenja dizanjem utega više puta osvajala je naslove prvaka Hrvatske i obarala mnoge rekorde te je stalna članica Hrvatske dizačke reprezentacije, a 2019. ostvarila je svoje najbolje rezultate – 12 puta pomicala je državne rekorde, a kao dio hrvatske reprezentacije osvojila je tri zlata na Mediteranskom kupu u San Marinu.

Najbolji sportaš grada Vukovara u 2019. je karatist Karate kluba Vukovar 91 Ivan Draganić.

Grad Pleternica nastoji osigurati pristojne uvjete za rad mladih nogometaša U gradnju i opremanje sportskih terena i objekata uložili 3,5 mil. kuna

U kategoriji najbolje sportašice za izniman rezultat u 2019. nagradu je dobila Ema Pendić, članica Karate kluba Vukovar 91, dok je u kategoriji za najboljeg sportaša grada Vukovara za izniman rezultat u 2019. nagradu dobio Boris Polhert, rukometaš Hrvatskog rukometnog kluba Borovo. U kategoriji perspektivne sportašice za izniman rezultat u 2019. nagradu je dobila Josipa Zovko iz Šahovskog kluba Vukovar 91, dok je najperspektivnijom sportašicom proglašena članica Gimnastičkog kluba Vukovar Monika Zovko. U kategoriji perspektivnog sportaša za izniman rezultat u 2019. nagradu je dobio Nikola Todorović iz Kluba dizača utega Vukovar, dok je za najperspektivnijeg sportaša u protekloj godini u Vukovaru izabran Dino Mojzeš, član Boksačkog kluba Borovo.

Za iznimne rezultate u 2019. ekipno nagrađen je Gimnastički klub Vukovar, a nagradu za najbolju ekipu u 2019. dobio je Ženski odbojkaški klub Enna Vukovar. Posebnu nagradu za primjeren rad i postignute rezultate dobila je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica.