Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
5. konferencija Adriatic Wood Days

Galić: Drvo želimo zadržati u našoj županiji

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Kao uspješan primjer korištenja europskih sredstava župan Božo Galić istaknuo je projekt ROSEWOOD

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sudjelovao je na dvodnevnoj 5. Adriatic Wood Days konferenciji u Dubrovniku na kojoj su održane brojne prezentacije, panel-rasprave i radionice na kojima je bilo riječi o gospodarenju šumama, gradnji i trgovini drvetom, dizajnu, biomasi i obnovljivim izvorima energije.

Svečano obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije Galić: Moramo nastaviti u ovom smjeru, u godinu dana zaposlenost je porasla 8 posto

Riječ je o međunarodnoj konferenciji iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drveta, gradnji drvetom, proizvodnji namještaja i pripadajućih kreativnih industrija s ciljem da se dionici iz Hrvatske i inozemstva umreže, rasprave o nekim bitnim sektorskim temama ali i predlože rješenja za izazove s kojima se drvoprerađivački sektor susreće.

– Vukovarsko-srijemska županija ima snažne sirovinske zalihe. Naš razvoj je u potencijalima drveta, ali se trudimo i da se sirovina koristi ekološki i ekonomski. Međutim, želimo drvo zadržati u našoj županiji i stvoriti nove lance dodane vrijednosti. ROSEWOOD projekt uspješan je primjer korištenja europskih sredstava, a mi smo vrlo zadovoljni radom Centra kompetencija koji na njemu surađuje s brojnim stranim partnerima – rekao je župan Božo Galić.

Predstavljeni zaključci projekta ROSEWOOD Za pametno korištenje šumske sirovine - 21 primjer

O značaju konferencije govori i to da je svečanost otvaranja okupila više od 160 sudionika iz Hrvatske, regije i zemalja EU, a stigli su i predstavnici europske asocijacije za bioenergiju – Bioenergy Europe, EPC-a (European Pellet Council) te europske ROSEWOOD mreže.