Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Uz nove instrumente do još većih uspjeha

Grad Vukovar Glazbenoj školi donirao dva nova polukoncertna klavira

Foto: Grad Vukovar
Donacijom dva nova polukoncertna klavira, brenda Feurich iz Beča, vrijednosti 200.000 kuna, Grad Vukovar uložio je u budućnost učenika

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima posjetio je Glazbenu školu Vukovar koja je nedavno primila donaciju Grada Vukovara. Kako je rečeno, do sada je Glazbena škola imala 9 pijanina i samo jedan klavir, ali je s donacijom dva nova polukoncertna klavira, brenda Feurich iz Beča, vrijednosti 200.000 kuna, Grad Vukovar uložio u budućnost učenika te podigao razinu glazbenog obrazovanja u Vukovaru na još višu razinu.

RADOVI NA ADAPTACIJI STAROG DIJELA ŠKOLE U MIRKOVCIMA U dogradnju škole uloženo 17 milijuna kn

Izvanredni učenici

–Imamo kvalitetnu komunikaciju s osnovnim školama kojima smo osnivači i u toj smo komunikaciji s ravnateljicom škole i stručnim službama Glazbene škole odredili cilj nabavke ova dva klavira. Vjerujem kako su došli u prave ruke te da će uvježbani prstići prebirati njihove tipke. To smo napravili za naše najmlađe sugrađane koji pohađaju Glazbenu školu u Vukovaru – rekao je Penava.

Dodaje i kako su oni pored svoga redovnoga obrazovanja odlučili odvojiti dodatno vrijeme za glazbeno obrazovanje, a danas to zaista nije lako. Prema njegovim riječima, svatko tko je imao doticaja sa stjecanjem novih glazbenih vještina i znanja zna koliko je to teško i koliko je potrebno odricanja, ali i da je lijepo čuti kako su učenici redovno na natjecanjima i ostvaruju vrhunske rezultate. Neki od bivših učenika Glazbene škole Vukovara sada se vraćaju kao nastavnici, što također puno govori o radu i uspjesima ove škole. Inače, Glazbena škola Vukovar djeluje kao odjel Osnovne škole Dragutina Tadijanovića i ona je poseban i cjelovit odgojno-obrazovni sustav koji danas okuplja 219 talentiranih učenika iz Vukovara i okoline. Učenici mogu pohađati osnovne glazbene odjele ili pak odjel suvremenog plesa koji polazi 27 djevojčica.

Potpisan Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije Započinje obnova postojećeg toplinskog sustava grijanja vrijednog 36 milijuna kuna

– Naši su učenici osvajali prva mjesta na državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama. Imamo izvanredne rezultate, a ovi vrhunski novi instrumenti pomoći će da ti rezultati budu još bolji. Učenici klavirskog odjela time su dobili vrhunske instrumente i nove mogućnosti napretka. Polukoncertni klaviri su od velike važnosti za glazbeni napredak svakog učenika jer, da bi se moglo naučiti svirati, osim urođenog talenta potreban je i kvalitetan instrument – rekla je ravnateljica škole Lidija Miletić zahvaljujući Gradu Vukovaru, učiteljima, roditeljima i učenicima.

Procvat glazbe i plesa

Dodala je kako Glazbena škola tijekom svojih dvadeset i dvije godine postojanja i svoga uspješnog djelovanja glazbeno i plesno obrazuje djecu i pridonosi cjelokupnom kulturnom razvoju grada Vukovara i okoline. Na taj način grad postaje sjecište različitih vidova kulture, grad glazbe, festivala, projekata, koncerata i glazbenih manifestacija. Umjetnička glazba i ples u Vukovaru doživljavaju svoj procvat, što dokazuju sve brojnije generacije i sve veći interes za umjetničku glazbu svake školske godine. Glazbena škola svake godine pokazuje iznimno kvalitetan, predan i permanentan rad svojih učenika i profesora na raznim natjecanjima, smotrama, nastupima i projektima kojima predstavlja i promiče grad Vukovar.

PRVA PUNIONICA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA INSTALIRANA U SLATINI Za samo 40 minuta – puna baterija

Miletić je podsjetila i na nedavnu donaciju Zagrebačke filharmonije kada su Glazbenoj školi donirani instrumenti vrijedni 100.000 kuna. Riječ je o harmonici, setu tamburica, gitari i flauti. Riječ je o instrumentima koje je Zagrebačka filharmonija osigurala putem EU projekta „Fil(m)harmonija“, a kroz koji su održali 34 koncerata.

– Novi instrumenti su važni za djecu i njihovo dalje bavljenje glazbom. Oni će im, u isto vrijeme predstavljati i novi poticaj te donijeti novu motivaciju. Dobit će i dodatni zamah te dalje glazbeno napredovati – zaključila je Miletić.