Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Brendiranje

Grad želi zaštiti Vodiški kulenj pa provodi anketu

kobasice
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Grad Vodice će organizirati i stručna predavanja na kojima će izlagati predstavnici Ministarstva poljoprivrede s ciljem da se zainteresirani proizvođači upoznaju s pravima i obvezama koje će preuzeti u slučaju da se registriraju za certificirane proizvođače Vodiškog kulenja

Kako bi pokrenuo postupak zaštite i upisa Vodiškog kulenja u Registar proizvoda zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla EU, Upravni odjel za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Grada Vodica otvorio je anketu i uputio poziv zainteresiranim građanima, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnicima, trgovačkim društvima i ostalim zainteresiranima za proizvodnju ove jedinstvene delicije.

Župan Goran Pauk potpisuje ugovore Župan Pauk potpisao ugovore Gradovima i općinama stiže 1,5 milijuna kuna za sanaciju uvala, plaža i šetnica

- Jedan od osnovnih kriterija je dovoljan broj proizvođača, pa se stoga provodi anketa koja će dati podatak o zainteresiranom broju proizvođača Vodiškog kulenja - kažu iz gradske uprave.

Nakon provedene ankete, kako ističu, Grad Vodice će organizirati i stručna predavanja na kojima će izlagati predstavnici Ministarstva poljoprivrede s ciljem da se zainteresirani proizvođači upoznaju s pravima i obvezama koje će preuzeti u slučaju da se registriraju za certificirane proizvođače Vodiškog kulenja.

Eventualni proizvođači interes mogu iskazati dostavom svojih podataka na adresu elektroničke pošte: tina.bosotin@grad-vodice.hr ili telefonom na broj 022/444/913 ili osobno u gradskoj upravi Grada Vodica.

Grad će provesti i anketu među vodičkim ugostiteljima kako bi se utvrdio broj zainteresiranih koji bi trajno nudili 'Vodiško kulenje' u svojoj ponudi.

Projekt Hrvatska stvara u Kninu Obrazovanje mladih U Kninu predstavljen projekt 'Hrvatska stvara' Željko Burić pokretanje Javnog natječaja Žele unijeti novi život u Stari pazar, traži se idejno rješenje