Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Odobreno prvih 30 milijuna kuna regionalnim centrima kompetentnosti Zadarske županije

Gradit će se suvremena automehaničarska radionica

Foto: Zadarska županija
Od 25 centara kompetentnosti u Hrvatskoj, Zadarska županija ima dva centra kompetentnosti – Strukovnu školu Vice Vlatkovića i Medicinsku školu Ante Kuzmanića iz područja zdravstva

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Strukovnoj školi Vice Vlatkovića 29,924.449,28 kuna iz europskih fondova za uspostavu centra kompetentnosti iz područja strojarstva.

Usvojen plan aktivnosti Održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta

Riječ je o bespovratnim sredstvima za financiranje projektnog prijedloga “Bolji uvjeti za učenje kroz rad – Unapređenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva”. Projekt je škola prijavila na natječaj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Iznos odobrenih bespovratnih sredstava maksimalni je iznos sredstava koja se mogu dodijeliti ugovorom, a odobrenim sredstvima planirana je gradnja suvremene automehatroničke radionice, a kao partneri na projektu tu su još i Tehnička škola te Srednja škola Biograd na Moru.

– Prema analizama koje je radilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prije odabira 25 centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, strukovne škole Zadarske županije bile su u samom vrhu. Na temelju tih pokazatelja dobili smo dva centra, a ova sredstva su samo početak novih kapitalnih investicija u strukovnom obrazovanju – najavio je župan Božidar Longin.

– Osim ovih sredstava Zadarska županija očekuje rezultat s još tri natječaja, od kojih je jedan za Strukovnu školu Vice Vlatkovića te dva za Medicinsku školu. Vrijednost svih prijava prelazi 100 milijuna kuna, a odnosi se na naše dvije škole te njihove partnere iz naše županije te Karlovačke i Primorsko-goranske županije – kazao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport ZŽ-a Ivan Šimunić.

Održana 16. sjednica Županijske skupštine Vijećnici pitali o onečišćenju Zrmanje, legalizaciji ali i pohvalili Centar na Relji

Slijedi potpisivanje ugovora između Strukovne škole Vice Vlatkovića i Ministarstva, a potom provedba projekta.

Od 25 centara kompetentnosti u Hrvatskoj, Zadarska županija ima dva centra kompetentnosti – SŠ Vice Vlatkovića i Medicinsku školu Ante Kuzmanića iz područja zdravstva.