Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Usvojen plan aktivnosti

Održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta

Foto: Zadarska županija
Na sjednici je usvojeno izvješće o sigurnosti na području županije

Pod predsjedanjem zadarskog župana Božidara Longina održana je 9. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

Održana 16. sjednica Županijske skupštine Vijećnici pitali o onečišćenju Zrmanje, legalizaciji ali i pohvalili Centar na Relji

Vijeće okuplja predstavnike PU zadarske, regionalne samouprave, pravosuđa i organizacija civilnog društva, osnovano je kao rezultat uspješne suradnje između PU zadarske i Zadarske županije na različitim preventivnim aktivnostima u zajednici tijekom godina.

Vijeće kao nositelj preventivnih aktivnosti na području županije prati i razmatra stanje kriminaliteta i predlaže mjere za njegovo smanjenje te planira, koordinira i prati provedbu nacionalnih i lokalnih preventivnih programa i projekata u zajednici koji se provode u suradnji PU zadarske, odgojno-obrazovnih ustanova, Turističke zajednice ZŽ-a, Lučke uprave i Lučke kapetanije, kulturnih i umjetničkih ustanova, organizacija civilnog društva i ostalih dionika koji sudjeluju u provedbi. Na sjednici je usvojeno izvješće o stanju sigurnosti na području županije te izvješće o preventivnim aktivnostima čiji je nositelj PU zadarska, a koje su se provodile uz potporu Vijeća.

Predstavljene su planirane aktivnosti radnih skupina koje djeluju unutar Vijeća (Odbor za promet, Sigurnost u turizmu i Sigurnost djece na internetu). za 2020., uz osvrt na prošlu godinu koji, uz već postojeće, uključuje i projekt Lily koji je usmjeren na prevenciju nasilja nad ženama. Cilj mu je upoznati i osvijestiti potencijalne žrtve, djecu i mlade i cijelu javnost o uzrocima i vrstama nasilja nad ženama te važnosti pravodobne reakcije kojom se nasilje ni u kojem obliku ne tolerira i osuđuje kroz predstave, radionice , tečajeve samoobrane za žene, edukaciju i povezivanje svih relevantnih dionika u prevenciji nasilja i zaštiti žena.

Sastanak ravnatelja ŽLU Davora Škibole i ministra mora Olega Butkovića u Zadru Potpisani ugovori za projekte lučke infrastrukture vrijedni 12 milijuna kuna

Na sjednici je prikazan i potresni glazbeni broj repera Marina Ivanovića Stoke koji obilježava ovaj projekt. Usvojen je i plan aktivnosti Vijeća za 2020. godinu.