Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Nema ni regresa

Gradonačelnik Umaga zbog krize smanjio svoju plaću i plaće u gradskoj upravi

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Ušteđeni novac, u iznosu od oko 1,5 milijuna kuna, usmjerit će se sugrađanima kojima je ta pomoć u danom trenutku najpotrebnija

Zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese odlučio je za polovicu smanjiti svoju i plaću svojim zamjenicima u iduća tri mjeseca, a 11 posto svim djelatnicima gradske uprave i ustanova u gradskom vlasništvu.

U Istri su po POS- ovu modelu izgrađena 393 stana, od toga najviše u Umagu 122 Umag Potpisan ugovor o gradnji 120 POS-ovih stanova za 1200 eura po kvadratu

O svim mjerama obaviješten je socijalni partner, a valja naglasiti da su od navedenog smanjenja plaće izuzeti vatrogasci JVP Umag i radnici Doma za starije i nemoćne „Atilio Gamboc“ Umag, priopćeno je iz Gradske uprave.

Nadalje, svoj će doprinos smanjenjem plaća dati i djelatnici Turističke zajednice grada Umaga. Osim smanjenja mjesečnih prihoda, svima koji su na proračunu grada neće se isplatiti regres za 2020.

To je izraz prije svega solidarnosti gradskih službi sa sugrađanima koji će uslijed krize pretrpjeti najveću štetu, navodi se u priopćenju.

U dogovoru s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Umaga svoj će doprinos dati i gradski vijećnici te se pritom odreći mjesečne naknade za travanj, svibanj i lipanj. 

Žurni postupak Grad Umag nabavio novi dodatni respirator i "bio bag"

Ušteđeni novac, u iznosu od oko 1,5 milijuna kuna, usmjerit će se sugrađanima kojima je ta pomoć u danom trenutku najpotrebnija.