Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
kulturna Baština

Gradska knjižnica Vukovar dobitnik važnog priznanja

Foto: Gradska knjižnica Vukovar
– Krenuli smo u natječaj s motom ‘važno je sudjelovati’ tako da smo iznimno ponosni što je naš projekt prepoznat na nacionalnoj razini –

Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto na natječaju "Baština na mreži" Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ravnateljica knjižnice Jelena Miškić kaže kako su prijavili izradu virtualne izložbe Život i djelo Nikole Andrića (1867.-1942.) na natječaj koji je organiziran u Mjesecu hrvatske knjige 2018., a u sklopu projekta pod nazivom "Kreativna nadogradnja digitalnog sadržaja NSK koji podupire Ministarstvo kulture RH".

mimohod u vukovaru "Vi ste naš ponos - mi smo Vaša snaga"

– Krenuli smo u natječaj s motom ‘važno je sudjelovati’ tako da smo iznimno ponosni što je naš projekt prepoznat na nacionalnoj razini. Vjerujemo da će ovaj rad pridonijeti boljem poznavanju ličnosti i djela Nikole Andrića, književnika i jezikoslovca rođenog u Vukovaru, istodobno i prvog počasnog građanina Vukovara.

Gradska knjižnica Vukovar će i dalje u svim djelovanjima nastojati da dostojno, u okviru vlastitih znanja i mogućnosti, predstavi kulturnu baštinu grada Vukovara, posebice kada je riječ o digitalnim oblicima kao ostavštini za budućnost – rekla je Miškić.

Dodaje i kako će u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom vukovarska knjižnica steći nova znanja i iskustva kada je riječ o digitalizaciji koja je naša budućnost. Gradska knjižnica Vukovar danas ima fond od oko 160.000 svezaka.

novi studentski dom u vukovaru Studente čekaju klimatizirane sobe, dnevni boravak, električni bicikli...