Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

Gradu Korčuli 600.000 kuna iz Programa razvoja otoka

Korčula
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/PIXSELL
Iznos potreban da se kolni prilaz dovrši sukladno će Odluci o dopuni Odluke o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2018. godin

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU donijelo je Odluku o dopuni Odluke o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2018. godini. Grad Korčula je u suradnji s razvojnom agencijom KORA d.o.o. u siječnju 2018. prijavio projekt “Rekonstrukcija kolnog prilaza od pastoralnog centra”.

Lukobran Puntin Županija uređuje osam luka sredstvima Europske unije Dobili građevinsku dozvolu za Puntin

U ožujku 2018. godine je donesena Odluka o odabiru projekata na spomenuti Poziv, međutim Grad Korčula se našao na takozvanoj  “rezervnoj” listi. S obzirom na činjenicu da je Korčuli provedba projekta “Rekonstrukcija kolnog prilaza od pastoralnog centra” bila od iznimnog značaja, krenuli su s radovima bez obzira na to što sredstva prvotno nisu bila odobrena.

Javni radovi za rekonstrukciju sklopljeni su s Dubrovnik ceste d.d. u iznosu od 1.493.099 kuna.

Iznos potreban da se kolni prilaz dovrši sukladno će Odluci o dopuni Odluke o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2018. godini sa 600.000 kuna sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak troška snositi Grad Korčula.

Navedenu Odluku o dopuni Odluke o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2018. godini možete preuzeti OVDJE.

Nova ljekarna Korčula dobila suvremenu ljekarnu, zamjenik župana Cebalo poručuje: Trudimo se da usluga bude ista na otocima i kopnu