Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OI mladih sportaša

Hermana Dermiček odlazi u Buenos Aires

Hermana Dermiček
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Na ovoj smotri najboljih mladih sportaša nastupit će 412 natjecatelja iz 206 zemalja svijeta i to po 206 u muškoj i ženskoj konkurenciji

Hermana Dermiček, 16-godišnja članica Kluba dizača utega "Vukovar", nastupit će od 6.-18. listopada na 3. Olimpijskim igrama mladih sportaša starosti od 15 do 18 godina koje će se održati u Buenos Airesu.

Turistički vodiči u Vukovaru Grad Vukovar bilježi sve bolje turističke rezultate Educirali vodiče kako bi što bolje upoznali turiste s Vukovarom

Na ovoj smotri najboljih mladih sportaša svijeta nastupit će ukupno 412 natjecatelja iz 206 zemalja svijeta i to po 206 u muškoj i ženskoj konkurenciji. Boje Hrvatske na ovom natjecanju branit će 27 natjecatelja (22 djevojke i 15 mladića) u 11 sportova. Hermana će biti jedina natjecateljica iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije koja će sudjelovati na ovim igrama. Hermanin trener kao i trener u klubu Milan Kordić pojasnio je da je za stjecanje prava sudjelovanja na natjecanju u Argentini bilo potrebno dokazati svoju kvalitetu na prethodnim kvalifikacijskim natjecanjima.

Pravo nastupa na Olimpijskim igrama mladih sportaša Hermana je ostvarila osvojivši sedmo mjesto na Europskom prvenstvu za kadete koje je održano u srpnju u Milanu.

–Ima li veće sreće za jednog trenera volontera od toga da mu dijete nastupiti na Olimpijskim igrama? Mislim da nema i sada mogu mirno u zasluženu "sportsku trenersku mirovinu" – rekao je Kordić.

Dodao je i to da se Hermana dizanjem utega bavi oko pet godina tijekom kojih je postala višestruka prvakinja Hrvatske i državna rekorderka za sve mlađe uzraste u tri težinske kategorije.

Na temelju ostvarenih sportskih rezultata 2015. godine proglašena je najperspektivnijom sportašicom Grada Vukovara te je imala čast donijeti vatru i s gradonačelnikom Ivanom Penavom i ostalim uzvanicima zapaliti plamen na Hrvatskim olimpijskim igrama mladih koje su 2016. godine započele u Vukovaru!

Trenersku palicu u klubu od Milana Kordića preuzima bivši državni prvak Darko Horvat koji će nastaviti raditi s Hermanom i ostalim perspektivnim članovima kluba.

škola Dobivena sredstva Dvije vukovarske udruge osigurale 17 asistenata u nastavi