Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Realizirana akcija Vukovaru ZaDar:

Humanitarna pomoć stigla u Vukovar

1/10
Akcija je pokrenuta prije 23 godine kada su tijekom posjete Vukovaru od župnika doznali kako pojedini građani teško žive. Već u autobusu, prilikom povratka u Zadar, donijeli su odluku da pokrenu humanitarnu akciju za ljude u potrebi

Već 23 godinu za redom Vukovar su u sklopu humanitarne akcije Vukovaru ZaDar posjetili hodočasnici iz Zadra koji su i ove godine potrebitima osigurali vrijednu donaciju.

Pokretačica ove humanitarne akcije počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar časna sestra Melhiora Biošić koja je organizatorica i ovogodišnje akcije rekla je kako je obje godine prikupljeno oko 33.500 kuna  novčane pomoći kao i da su iz Zadra krenuli kamioni s humanitarnom pomoći, paketima s namirnicama i higijenskim potrepštinama.

kulturna Baština Gradska knjižnica Vukovar dobitnik važnog priznanja

- Ovo je 23. Humanitarna akcija kojoj se svake godine odazove veliki broj ljudi iz Zadra i okolice. Vjerujem da je ovo Božje djelo i da nas od samoga početka vodi dragi Bog - rekla je časna Melhiora.

Pojasnila je i kako je akcija pokrenuta prije 23 godine kada su tijekom posjete Vukovaru od župnika doznali kako pojedini građani teško žive. Već u autobusu, prilikom povratka u Zadar, donijeli su odluku da pokrenu jednu humanitarnu akciju za ljude u potrebi koja je iz godine u godinu rasla i bila sve masovnija.

Od tada građani Zadra i Zadarske županije kroz ovu akciju pomažu prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljenu pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaju Caritasu Vukovarskoga dekanata.

humanitarna akcija Započela prodaja Kuglica dobrih želja

U akciju su se uključili Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, Zadarska županija i Grad Zadar  uz pomoć partnera O.Š. Šimuna Kožičića Benje i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar te brojnih sponzora.

- Brojni Vukovarci su u vrijeme Domovinskoga rata upravo u Zadru i drugim mjestima Dalmacije pronašli svoj drugi dom. Ova donacija doći će u prave ruke, odnosno onim najpotrebitijim sugrađanima kako bi im božićni blagdani bili što ljepši - rekla je dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić.

humanitarna akcija Crvenog križa Doniraj svoj stari bicikl i razveseli nekoga