Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Za županijske škole

I ove godine EU financira obroke u osnovnim školama

Foto: Robert Anić/PIXSELL/Ilustracija
Projektom su osigurani obroci za više od 800 učenika od prvog do osmog razreda

Zadarska županija i ove školske godine provodi projekt kojim se financiraju školski obroci za najpotrebitiju djecu koja se nalaze u riziku od siromaštva. Zadarskoj županiji kao osnivaču i osnovnim školama kao partnerima odobreno je 100% financiranje projekta u bespovratnom iznosu od 845.299,61 kunu.

Odobreno prvih 30 milijuna kuna regionalnim centrima kompetentnosti Zadarske županije Gradit će se suvremena automehaničarska radionica

Projektom su osigurani obroci za više od 800 učenika od prvog do osmog razreda u onim osnovnim školama gdje postoji potreba te prostorni i tehnički uvjeti za podjelu školskog obroka.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u srpnju 2019. godine objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjerenih na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Zadarska županija je kao prihvatljivi prijavitelj uputila poziv svim školama kojima je osnivač da se uključe u projekt.

Škole su se odazvale pozivu vodeći se potrebama učenika i tehničkim uvjetima osiguravanja uvjeta za prehranu djece.

Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova pripremila je i oblikovala projektni prijedlog pod nazivom „Osigurajmo obrok i u školskoj godini 2019. – 2020.“.

Zadarska zdravstvena ustanova prešla na ekološki prihvatljiv energent Opća bolnica Zadar na plinskom grijanju, uštede milijun kuna godišnje

Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku projektni prijedlog je pozitivno ocijenjen te mu je odobreno financiranje iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u 100% iznosu. U provedbi projekta, stručnu i tehničku pomoć Zadarskoj županiji i školama pruža agencija Zadra Nova.