Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PETAR KOVAČ, KADETSKI ŠAHOVSKI PRVAK HRVATSKE

'Igram opušteno, rezultati dolaze sami'

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Na kadetskom prvenstvu Hrvatske, održanom u Trogiru, članovi Šahovskog kluba “Slaven” ostvarili su i niz zapaženih rezultata.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je u svome uredu Petra Kovača, člana Šahovskog kluba “Slaven” iz Vukovar akoji je postao prvak Hrvatske u kategoriji kadeta do 15 godina. Inače, Kovač je i trostruki državni prvak Hrvatske prijašnjih godina u kategorijama do 11 i 13 godina te jedan od najmlađih majstorskih kandidata u državi.

Vukovarsko-srijemska županija nastavlja s ulaganjima u obnovljive izvore energije Fotonaponska elektrana donijet će velike uštede u potrošnji struje Srednjoj školi Ilok

– Petar Kovač je predanim radom i žrtvom pokazao je kako se mogu postići vrhunski rezultati. Posebno želim istaknuti ključnu ulogu Petrove bake koja ga je naučila igrati šah i zahvaliti joj na tome. Želim istaknuti i pohvaliti dobar i sistematičan rad u Šahovskom klubu “Slaven” koji je nedavno reaktiviran. Uvijek ćemo poticati izvrsnost, mlade, pametne, hrabre ljude, naravno i u financijskom smislu, koliko je to u našoj mogućnosti – rekao je Dekanić. Nakon sastanka Kovač je rekao kako mu je u ovakvim rezultatima posebno pomogla opuštenost.

– Šah me naučila igrati moja baka, a u drugom razredu osnovne škole upisao sam se u školu šaha gdje sam počeo ozbiljnije trenirati. Konkurencija je svake godine dosta jaka, a većinom su to igrači s kojima sam igrao i prethodnih godina. Najvažnije je zapravo igrati opušteno pa će rezultati doći sami – rekao je Kovač.

Na kadetskom prvenstvu Hrvatske, održanom u Trogiru, članovi Šahovskog kluba “Slaven” ostvarili su i niz zapaženih rezultata.

– Jako sam zadovoljan postignutim rezultatima i radom u Šahovskom klubu Slaven. Petar Kovač je napravio najveći uspjeh, ali imamo još uspješnih šahista sa zapaženim rezultatima na državnom prvenstvu. Veseli nas zainteresiranost za bavljenje šahom u doba moderne tehnologije. Trenutačno imamo 25 članova, ali vjerujem da će broj članova i dalje rasti – rekao je trener ŠK “Slaven” Zoran Ljikar