Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Priznanja HGK

Ilirija, HSTEC i Lipić d.o.o. najbolje tvrtke u Zadarskoj županiji

Nagrade HGK
Foto: Zadarska županija
Hrvatska ima neslućene mogućnosti jer se nalazi na putu suvremenih ‘seoba naroda’, u kojima je samo prošle godine putovalo 1,3 milijarde ljudi. Zadarska županija je na tom putu – poručio je Ražnjević

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Zadar dodijeljena su priznanja najboljima u kategoriji velikih, srednjih i malih poduzeća za 2017.

Zlatnu plaketu za najuspješnije veliko trgovačko društvo dobila je biogradska hotelijerska kuća Ilirija, najbolji je među srednje velikim tvrtkama HSTEC, dok je nagrada za najbolje malo poduzeće otišla tvrtki Lipić d.o.o. Tvrtki LTH metalni lijev iz Benkovca dodijeljena je Kristalna kuna, priznanje za najbolju veliku tvrtku tri godine zaredom, zbog čega ove godine nije bila među nominiranima.

Vir najbolji ovogodišnji rezultat Rujan potvrdio najuspješniju i rekordnu virsku turističku priču

U ime nagrađenih zahvalio je direktor Ilirije Goran Ražnjević.

– Očekivani prihod od turizma ove je godine 12 milijardi kuna, odnosno 20 posto hrvatskog gospodarstva, od čega se 90 posto uprihodi na Jadranu. Hrvatska ima neslućene mogućnosti jer se nalazi na putu suvremenih ‘seoba naroda’, u kojima je samo prošle godine putovalo 1,3 milijarde ljudi. Zadarska županija je na tom putu i mora uzeti budućnost u svoje ruke – poručio je Ražnjević.

Polaganje kamena temeljca u poslovnoj zoni Grabi Položen kamen temeljac Centra za razvoj i edukaciju u poslovnoj zoni Grabi ‘Najbolji smo u povećanju gospodarskog rasta i broja zaposlenih’

Svečanost je zaključio zadarski župan Longin naglasivši kako su ovogodišnji laureati više nego dobar primjer onih djelatnosti kojima se županija može ponositi.

– Ono što donosi nova luka Gaženica kao home port za kruzere veliki je korak podizanju kvalitete. To je prilika koju smo dugo čekali i vjerujem da će donijeti znatan iskorak za cijelo naše gospodarstvo – poručio je župan.

Centar novih tehnologija Poduzetnička zona Murvica Jug Gradit će se Centar novih tehnologija