Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Prekogranična suradnja

IT edukacija za bolju poziciju na tržištu

Foto: Branimir Bradarić
Riječ o vrlo važnom projektu, a posebno je bitno da će se u sklopu ovog projekta moći obrazovati i zaposleni i nezaposleni, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić

„IT Community“ naziv je projekta kojega u programu prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020. provode Grad Vukovar i Vukovarska razvojna agencija VURA. Cilj projekta je uspostavljanje sustava obrazovanja, aktivacije i suradnje IT sektora u prekograničnoj regiji, a projekt se temelji na oblikovanju obrazovanja za suvremena IT znanja, aktivaciji IT pojedinaca, razmjeni znanja te web-promidžbi lokalnog IT sektora prema potencijalnim tržištima. Direktorica VURE Vedrana Žilić rekla je da se kroz ovaj projekt žele obrazovati ljudi za potrebe IT sektora znanjima koja su im potrebna.

Važne investicije Počinju radovi na obnovi javne rasvjete

– Edukacije će obuhvaćati 3D modeliranja, videoanimacije, virtualne stvarnosti, community management, web-dizajn i slično, a smisao svega je svim zainteresiranima ponuditi edukacije koju inače nisu jeftine i do kojih nije lako doći.

Ovim projektom otvara se mogućnost edukacije 200 osoba u Republici Hrvatskoj, a isto toliko i u Republici Srbiji. Svi koji obrazovanje uspješno završe dobit će i certifikate – najavila je Žilić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić rekla je da je riječ o projektu vrijednom gotovo 4 milijuna kuna.

Investicija je vrijedna 45 milijuna kuna Pevec u Vukovaru otvara se u listopadu

– Izuzetno je važno obrazovati ljude koji imaju potencijala na ovome području i žele se razvijati u tom smjeru. Tako će postati atraktivniji na tržištu rada. Riječ o vrlo važnom projektu, a posebno je bitno da će se u sklopu ovog projekta moći obrazovati i zaposleni i nezaposleni – rekla je Mujkić.