Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Lipik ponovno postaje idealno mjesto za provođenje sportskih priprema

Jedinstvena prilika za Lipičane i njihove goste da na djelu vide instituciju svjetskog rukometa

Suradnja je dogovorena za dolazak na pripreme u siječnju 2020. i 2021. godine
1/2
Foto: Lipički compas
Zagrepčani su vlasnici 68 titula, dvostruki europski prvaci i jedini klub u svijetu koji je u jednoj državi osvojio sve titule od osamostaljenja. Sama činjenica da je jedna takva sportska institucija za svoju pripremnu bazu odbrala upravo Lipik dovoljno govori o uvjetima i kvaliteti usluge u tom mjestu

Lipičani će imati čast da u svom mjestu ugoste jedan od najuspješnijih, najtrofejnijih i najstarijih sportskih kolektiva u Hrvatskoj – Rukometni klub PPD Zagreb. Direktor klub Vedran Šupuković i sportski direktor Josip Valčić u Lipiku su se sastali s gradonačelnikom Vinkom Kasanom, dogradonačelnikom i predsjednikom Upravnog vijeća Toplica Lipik Slobodanom Katunarom te ravnateljem Toplica Lipik Darkom Kelemenom, postigavši tom prilikom dogovor o partnerstvu i suradnji prema kojem će RK PPD Zagreb sljedeće dvije sezone dolaziti na zimske sportske pripreme u Lipik.

11. i 12. svibnja Sajam koji potvrđuje stoljetnu povezanost grada Lipika i cvijeća

Zagrepčani su vlasnici 68 titula, dvostruki europski prvaci i jedini klub u svijetu koji je u jednoj državi osvojio sve titule od osamostaljenja. Sama činjenica da je jedna takva sportska institucija za svoju pripremnu bazu odbrala upravo Lipik dovoljno govori o uvjetima i kvaliteti usluge u tom mjestu.

- U Lipiku ćemo koristiti sve raspoložive resurse i infrastrukturu koja je na dispoziciji. Veoma smo sretni zbog toga, jer upravo je intencija našeg kluba da, što je više moguće, uspostavimo odnos s manjim sredinama diljem Hrvatske i time pobudimo što veći interes, kako za rukomet, tako i za naš klub - rekao je Šupuković.

Foto: Lipički compas

Najljepši školski vrt Lipik kao Opatija kontinentalnog turizma

Lipičani su svojim gostima iz PPD-a Zagreb predstavili sve ono što će im biti potrebno prilikom dolaska na zimske sportske pripreme u Lipik. Obišli su kompleks Toplica Lipik, kao i fitness centar u vlasništvu tvrtke Straga trans d. o. o. i dvoranu Osnovne škole Lipik te su pokazali iznimno zadovoljstvo onime što su vidjeli.

- Lipik ima dugogodišnju tradiciju što se tiče sportskih priprema. Stariji Lipičani sigurno će se prisjetiti kako su prije rata u naš grad dolazile brojne reprezentacije i važni sportski klubovi. Sa zadovoljstvom možemo reći kako ponovno postajemo idealno mjesto za provođenje priprema profesionalnih sportskih momčadi i možemo biti ponosni što smo došli do razine da im možemo pružiti sve što je za to potrebno, od sportske infrastrukture pa do stručnog osoblja, odnosno liječnika i fizioterapeuta u Toplicama Lipik - istaknuo je gradonačelnik Vinko Kasana.

Svi bitni detalji suradnje između Toplica Lipik, Grada Lipika i RK PPD Zagreb već su dogovoreni, a krajem svibnja uslijedit će i svečano potpisivanje ugovora.

U Lipiku dodijeljene nagrade “Dr. Ivan Šreter“ Zapozorje, oznak i bilješkinja najbolje nove hrvatske riječi u 2018.

- Radi se o dvogodišnjoj suradnji, dolasku na zimske pripreme u siječnju 2020. i 2021. godine, a na nama je da osiguramo kvalitetne uvjete smještaja, prehrane i treniranja. Mislim da će to biti za građane Lipika jedinstvena prilika da vide na djelu vrhunske rukometaše i kroz trening, ali i kroz prijateljske utakmice, moguće i one prvenstvene - rekao je Darko Kelemen, ravnatelj Toplica Lipik.

Lipik se kao jedna od poznatih destinacija sportskog turizma već nametnuo organizacijom popularnog tri na tri streetball challengera, a tu je i projekt budućeg Sportskog centra Lipik. Suradnja i partnerstvo sa zagrebašima samo će dodatno učvrstiti taj smjer.

Učenici stvaraju i uče o ljepotama prirode U lipičkoj Osnovnoj školi otvoren novi natječaj za najljepši školski vrt