Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Ostavština pokojnog monsinjora Stankovića

Karlovačka bolnica bogatija za još 12 umjetničkih radova

Ostavština pokojnog monsinjora Stankovića
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Na donaciji, u kojoj su radovi slikara poput Josipa Generalića, Antolčića, Pavlovića, Vukovića, Maje Kovačić, te jedan reljef, zahvalio je Ervin Jančić, ravnatelja karlovačke Opće bolnice

Inače vrlo vrijedna zbirka koja krasi ordinacije, ambulante i odjele karlovačke Opće bolnice i koja broji oko 1.100 radova, postala je bogatija za 12 umjetničkih radova zahvaljujući obitelji pokojnog monsinjora Vladimira Stankovića.

Blaženka Divjak Vrijedan 40 milijuna kuna Karlovački Centar kompetencije podržala i ministrica Divjak

- Te smo slike naslijedili nakon smrti našeg ujaka koji je i sam bio veliki donator i pomagao je svima kojima je mogao. Moji brat i sestra i ja odlučili smo slike darovati karlovačkoj Općoj bolnici jer se moja obitelji, i moja djeca, često liječila u ovoj bolnici i imamo samo riječi zahvale i pohvale za stručnost i brigu prema pacijentima - kazala je Slavica Stamenković, nećakinja monsinjora rođenog u Kutini koji je svoj svećenički poziv započeo u Sisačkoj biskupiji, da bi završio kao tajnik kardinala Šepera.

- Bio je i svojevrsni ministar vanjskih poslova kardinala Franje Kuharića. Posebno se zalagao za iseljenike, a svoju kuću u Kutini darovao je Bolničkoj Braći od Bezgrešne koji u Hrvatskoj žele otvoriti fakultet medicinskog osoblja - podsjetio je Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Na donaciji, u kojoj su radovi slikara poput Josipa Generalića, Antolčića, Pavlovića, Vukovića, Maje Kovačić, te jedan reljef, zahvalio je Ervin Jančić, ravnatelja karlovačke Opće bolnice.

gradnja Građevinske dozvole u Karlovcu Čak deset posto više izdanih dozvola

- Brojne donacije likovnih akademija i slikara 'gradile' su godinama vrijedan fundus slika naše bolnice. zadnjih su 20-ak godine takve donacije izostale, stoga nas veseli ova donacija - kazao je ravnatelja E. Jančić. Inače i karlovačka Opća bolnica razvila se iz ubožnice koja je izgrađena u naselju Dubovac, a zemljišta ze njenu gradnju donirao je karlovački dobročinitelj Nikola Šebetić.

Albert Gajšak Uspjeh Karlovčanina Albert Gajšak s igraćom konzolom na sajmu u Las Vegasu