Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Advent u Karlovcu sadržajno će i ove godine biti jedan od najbogatijih u Hrvatskoj

Karlovačka Čarolija susreta započinje prvom Adventskom utrkom

1/2
Foto: Izvan fokusa
Poduži je popis koncerata i drugih događanja koji u 17 dana trajanja, od 15. do 30. prosinca, očekuju posjetitelje Adventa u Karlovcu

Grad Karlovac, sudeći po iznimno bogatom programu koji je najavljen, imat će jednu od programski najbogatijih adventskih manifestacija u Hrvatskoj. Tome svjedoči poduži popis koncerata i drugih događanja koji u 17 dana trajanja, od 15. do 30. prosinca, očekuje posjetitelje Adventa u Karlovcu. Sve će započeti ranije, već 14. prosinca prvom Adventskom utrkom kroz ukrašene gradske ulice, parkove, trgove u kojoj će sudjelovati više od 400 sudionika iz čitave Hrvatske, ali i Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Doček nove u Karlovcu uz dance party Ivana Banfić, Minea i Ella pjevat će u Glazbenom paviljonu hrvatske dance hitove iz 90-ih

Klizalište od 6. prosinca

– Čarolija susreta treći se put održava na prostoru oko Glazbenog paviljona, ali i u parku kod spomenika Lopašiću gdje će se smjestiti jedno od ovogodišnjih noviteta, takozvano Božićno selo. U iznimno bogatom programu koji smo pripremili sudjelovat će oko 500 sudionika iz više od 10 mjesta i gradova Hrvatske koji će izvesti čak 74 programskih nastupa u svega 17 dana. Ovogodišnji Advent još jednom dovodi renomirana imena hrvatske glazbene scene kao što su Silente, TBF, Nipplepeople, Edo Maajka, Opća opasnost, Letu Štuke, Klapa Cambi, Singrlice, Flyer, Gospodari tambura, Fantomi slobode, odnosno Azra tribute band i drugi. Poseban naglasak stavljen je na obiteljski program u sklopu kojeg će se postaviti „Božićno selo“ gdje će se održavati brojne radionice, pripovijedanja i priče za djecu. Na Glazbenom paviljonu nas također očekuju nastupi zborova, glazbenika Glazbene škole Karlovac, raznih orkestara, akustičnih sastava, plesnih nastupa i performansa te folklornih ansambla, kulturno-umjetničkih društava, tamburaških sastava i drugih – kazao je Filip Trezner, iz Udruge Izvan fokusa koja je organizator Adventa.

Karlovac Grad Karlovac pridružuje dvije nove aplikacije smart-city rješenjima Aplikacije za razgledavanje grada i praćenje kvalitete zraka

Manifestacija će svoja vrata posjetiteljima svakog dana otvarati od 17 sati pa sve do 23 sata, dok će vikendima posjetitelji u programu, ali i brojnim delicijama uživati od 16 sati pa sve do ponoći. Program je već standardno kao i svake godine podijeljen u tri cjeline i to na dječju, tradicionalnu i večernju. Osim renomiranih bendova, nastupat će i domaći KUD-ovi, mališani iz plesnih igraonica, mažoretkinje, djeca iz Glazbene škole, Vokalni oktet, PHPD Zora i drugi karlovački pjevači i plesači. Posebnost tradicionalnog programa bit će i kviz Marija Kovača, „Kviz na 4 rijeke“.

Humanitarne akcije kao i svake godine bit će sastavni dio Adventa u Karlovcu. Sudjelovat će udruga Jak kao Jakov koja će prodajom prigodnih suvenira sakupljati sredstva za liječenje djece. Prošle godine prikupili su oko 20.000 kuna.

Doček Nove godine već tradicionalno održat će se na Glazbenom paviljonu uz bogatu ugostiteljsku i trgovačku ponudu. Karlovačku novogodišnju večer bezvremenskim hitovima 90-ih godina hrvatske glazbe obilježit će Minea, Ivana Banfić i Ella uz DJ-a Xxxtended.

Nova karlovačka atrakcija Radovi na Nikola Tesla Experience Centru u punom jeku

Marina Burić, predsjednica Turističke zajednice grada Karlovca kazala je da u Adventu sudjeluju i karlovački franjevci koji na Jelačić-placu, uz pjesmu i molitvu organiziraju paljenje adventskih svijeća, a sve pozivaju i u Franjevački muzej 15. prosinca na izložbu jaslica. Tvrtka Mladost otvorit će klizalište 6. prosinca, ako vrijeme dopusti.

Najveće ukrašeno drvce

– Vjerujem da će Advent u Karlovcu još jednom postati mjesto susreta brojnih posjetitelja, turista i Karlovčana te da će svatko naći nešto za sebe s obzirom na bogatu gastronomsku i zabavnu ponudu s naglaskom na lokalni značaj. Karlovačka Zvijezda ove će godine zasjati novim sjajem kroz sadržaje koje pripremaju franjevci, a treći put možemo se pohvaliti najvećim ukrašenim božićnim drvcem u Hrvatskoj kao jedinstvenim sadržajem kojim se ističemo na adventskoj destinacijskoj karti. Pozivam sve građane Karlovca, ali i ostalih gradova naše županije da se pridruže i posjete Advent u Karlovcu u ovo predblagdansko i blagdansko vrijeme – rekao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca, nositelja manifestacije.

KVALITETNIJI TRENINZI Vrhunac ulaganja u sportske terene – obnova na stadionu “Branko Čavlović”

Kvalitetan i bogat program ovogodišnjeg Adventa u Karlovcu jedan je od razloga što ponovno podržavamo ovo događanje te tako dajemo svoj doprinos gradu i široj zajednici – poručile su Ljudmila Bratko Gašpić iz kompanije Heineken Hrvatska te Kristina Hata iz Karlovačke banke, sponzora karlovačkog Adventa.