Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
potpisali ugovore

Karlovačkoj županiji 5 milijuna kuna za projekte 20 lokalnih jedinica

Karlovac
Foto: Grad Karlovac
Razvojni fond formiran je na inicijativu Jelića koji je na sastanku okupljene gradonačelnike i načelnike gradova i općina upozorio na dugove koje moraju riješiti inače neće moći do novca

Župan Karlovačke županije Damir Jelić te gradonačelnici i načelnici iz županije potpisali su u četvrtak ugovore o dodjeli sredstava iz županijskog Razvojnog fonda u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od pet milijuna kuna, kojima će se sufinancirati projekti dvadeset lokalnih jedinica.

Na taj je način započeo s radom novi Razvojni fond, formiran u ovom sazivu Županijske skupštine na inicijativu Jelića, koji je na sastanku okupljene gradonačelnike i načelnike gradova i općina upozorio da se od naredne godine za sredstva ovog fonda neće moći natjecati jedinice koje imaju međusobno financijske i druge prijepore, već ih moraju riješiti.

Turistički spot Karlovačke županije Premijera Prvi turistički spot Karlovačke županije, režirao ga župan

Primjerice, gradovi Karlovac i Duga Resa ili pak Ozalj i Općina Žakanje imaju sporove od kojih se neki rješavaju sudski, dok Plaški dogovorno otplaćuje u ratama svoje dugove Ogulinu.

"U Odluci o formiranju Razvojnog Fonda sada nema te odredbe, pa su novac dobili svi koji su se javili na natječaj, ali jamčim vam da će ubrzo Županijska skupština odlučivati o tome da u Odluku uđe odredba da se na naredni natječaj mogu javiti samo općine i gradovi koji nemaju međusobne prijepore. Zato vas molim da do proljeća 2020. riješite sve neriješene ili otvorene stvari, jer bez toga nećete više moći participirati u Razvojnom fondu", rekao je Jelić.

Govoreći o svojim projektima, načelnici su rekli da novac uvijek dobro dođe pa i ovih nekoliko stotina tisuća kuna, kako za konkretne zahvate na infrastrukturi, tako i za izradu projektne dokumentacije da bi uopće mogli aplicirati na razne fondove za izgradnju razvojnih objekata koji su za njihove proračune preskupi.

Novi vidikovac u NP Plitvička jezera Nacionalni park Plitvička jezera Novi panoramski vidikovac nudi uživanje u jednom od najljepših pogleda na svijetu