Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
COVID-19

Karlovčani bojama talijanske zastave daju potporu prijateljskoj Alessandriji

1/7
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Svjetla će se paliti svake večeri tijekom Velikog tjedna od 19 do 23 sata

Zgrada Karlovačke županije osvijetljena je sinoć bojama talijanske zastave u znak potpore prijateljskoj talijanskoj provinciji Alessandriji i istoimenom gradu u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa, izvijestila je u utorak Županija napominjući da će se svjetla paliti svake večeri tijekom Velikog tjedna.

spaljivanje korova U Karlovačkoj županiji za vikend 22 požara na otvorenom

Podrška je to svima u Italji koji u uvjetima korona krize svojim radom i zalaganjem nastoje osigurati normalan život, kao i izraz pijeteta prema žrtvama, a prijateljska provincija Alessandrija broji velik broj žrtava COVID-19.

- Ovo je gesta podrške našim prijateljima iz Italije s porukom da izdrže, jer samo svi zajedno, disciplinirano i odgovorno, možemo suzbiti ovu krizu - stoji u priopćenju. 

Zgrada Karlovačke županije bit će osvijetljena tijekom Velikog tjedna od 19 do 23 sata, a svjetla su upaljena sinoć, što je popraćeno i fotografijom kojom župan Damir Jelić prijateljima iz Italije daje „podršku i ohrabrenje“.

Sjednica održana na daljinu Vijećnici se odrekli naknada za ožujak i uštedili 30.000 kuna

Prijateljstvo Karlovca i provincije i grada Alessandrija u regiji Pijemont na sjeverozapadu Italije traje od 1963. godine. Posebno se istaklo tijekom Domovinskog rata kada je Karlovcu Alessandrija pružila veliku humanitarnu pomoć. Suradnja se tijekom godina odvija kroz projekte u kulturi, sportu, obrazovanju i gastronomiji. Jedan karlovački most na rijeci Kupi nosi ime „Most grada Alessandrije“.