Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Sjednica održana na daljinu

Vijećnici se odrekli naknada za ožujak i uštedili 30.000 kuna

Foto: Karlovačka županija
Novac će poslužiti za nabavu zaštitne opreme za prevenciju širenja koronavirusa, a rasporedit će se u bolničke zdravstvene ustanove na području Karlovačke županije

Vijećnici Županijske skupštine Karlovačke županije, na sjednici održanoj na daljinu, odrekli su se naknade za ožujak i skupili 30.000 kuna za nabavu medicinske zaštitne opreme za borbu protiv COVIDA-19, doznaje Hina od Predsjedništva te skupštine.

TEMA: SUKOB INTERESA Edukativna radionica za dužnosnike Karlovačke županije i vijećnike Županijske skupštine

Koordinacijom klubova vijećnika HDZ-a, SDP-a, Živog zida te vijećnika MOST-a i HNS-a – Liberalnih demokrata predloženo je i prihvaćeno da se svi odriču naknade za ožujak, predsjednik 2000 kuna, potpredsjednici po 1500 kuna te vijećnici između 500 i 700 kuna.

Potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Vuković rekao je za Hinu da su se tako svi zajedno odrekli 30.000 kuna za nabavu zaštitne opreme za prevenciju širenja koronavirusa, a rasporedit će se u bolničke zdravstvene ustanove na području Karlovačke županije.

Ovo je prvi put da se sjednica Županijske skupštine održala na daljinu.

Mrežnica posebna dragocjenost Na inicijativu Županije održan sastanak o zaštiti rijeke Mrežnice

- Nismo željeli održavanjem sjednice na uobičajen način dodatno narušiti sigurnost građana mogućim širenjem zaraze, tako da je u velikoj Gradskoj vijećnici bilo pet osoba. Predlagači pojedinih točaka dnevnog reda su, kao i inače, prijedloge predstavili za govornicom, a vijećnici su sjednicu pratili preko youtube kanala i o točkama glasali internetom - rekao je Vuković.