Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovar

Komunalno pristanište "Marina" očekuje prva plovila

Gradnjom "Marine" osigurat će se 140 vezova za čamce i plovila
1/4
Foto: Grad Vukovar
U blizini će biti izgrađen i novi lukobran s 10 hektara ulaza u Dunav, čime će grad dobiti vrlo atraktivnu površinu na samom Dunavu u središtu grada, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava

Za nešto više od mjesec dana prva plovila trebala bi stići na vez u komunalno pristanište "Marinu" u Vukovaru, čija je izgradnja pri samom kraju, a radovi se financiraju iz državnog proračuna preko Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 8,750.000 kuna te s 500.000 kuna iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara.

Foto: Grad Vukovar

- U "Marini" će biti privezani čamci i druga plovila za sport i razonodu Vukovaraca - rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je s ravnateljem vukovarske Lučke uprave Alenom Jakumetovićem obišao gradilište. 

Kako je rekao, završetkom pristaništa Vukovarci će dobiti sasvim novi sadržaj na budućoj šetnici prema Vučedolu.

- U blizini će biti izgrađen i novi lukobran s 10 hektara ulaza u Dunav, čime će grad dobiti vrlo atraktivnu površinu na samom Dunavu u središtu grada. Time će se Vukovar apsolutno otvoriti prema Dunavu sukladno povijesti i tradiciji našega grada - rekao je Penava.

Foto: Grad Vukovar

Po riječima Alena Jakumetovića, izgradnjom "Marine" osigurat će se 140 vezova za čamce i plovila, od čega 90 vezova duljine osam metara i 50 vezova duljine 12,5 metara.

Povijesni trenutak za Vukovar Useljenje 11 obitelji u novu zgradu u Vukovaru, prvu nakon rata Vodotoranj Ugovor Za unutrašnje uređenje Vodotornja 638.000 kuna